SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, Dışişleri Bakan Yardımcılığına atandı - Haber Jet

SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, Dışişleri Bakan Yardımcılığına atandı

17 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete kararına göre Dışişleri Bakanlığı'na 3 yeni isim atandı. Bu isimler arasında yer alan Burhanettin Duran, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yardımcısı Burhanettin Duran’ın SETA Genel Koordinatörü olduğu biliniyor.

Dışişleri Bakanlığı’na üç bakan yardımcısının ataması resmen yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararına göre, Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Sakaryalı olduğu bilinen SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine atanmasının ardından gündemin konuşulan isimleri arasında yer aldı.

Seta Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, Dışişleri Bakan Yardımcılığına Atandı

Dışişleri Bakan Yardımcılığına getirilen isimlerden Burhanettin Duran’ın kim olduğu ve biyografisi hakkındaki detaylar araştırıldı.

Dışişleri Bakanlığı’nda Kritik Atama! Ayşe Berris Ekinci, Bakan Hakan Fidan’ın Yardımcısı Oldu

BURHANETTİN DURAN KİMDİR?

1971 yılında Sakarya Adapazarı’nda doğdu. Eski Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran’ın yeğeni olan Duran lise eğitimini Sakarya’da tamamladı.

1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1993-2001 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı.

2009 yılında İstanbul Şehir Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı olarak görev yaptı.

2013 yılında SETA’nın İstanbul şubesinin genel koordinatörlüğüne atandı.

Duran, SETA’nın İstanbul ofisinin ilk koordinatörüydü. Birçok üniversitede görev yapan Duran, 2006 yılında Doçent, 2013 yılında Profesör olmuştur.

Duran, 2014 yılında Ankara’ya taşındı ve SETA’nın genel koordinatörü oldu.

Türk düşünce tarihi, Türk dış politikası, İslamcılık, Avrupa, demokrasi ve sivil toplum konuları üzerine Türkçe ve İngilizce makaleleri bulunmaktadır.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesidir.

2018’de Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi olan Burhanettin Duran 17 Mayıs 2024’de ise Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Seta Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, Dışişleri Bakan Yardımcılığına Atandı

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir