Şeriatı eleştiren yorumlarda bulunan Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı - Haber Jet

Şeriatı eleştiren yorumlarda bulunan Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Diamond Tema Asrın Tok ile Yer6 programında yaptığı konuşmalar nedeni ile gündeme geldi. Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatıldı.

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bir canlı yayın, son peygamber Hz. Muhammed’e hakaret edildiği gerekçesiyle soruşturma açılmasıyla gündeme oturdu.

Youtuber ve yazar Diamond Tema, katıldığı Yer6 programında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma açılmasıyla yeniden gündeme geldi.

Hz. Muhammed hakkında ileri sürülen ifadeler, sosyal medya kullanıcıları arasında büyük tepkiye neden oldu.

Diamond Tema ne dedi?

DİAMOND TEMA NE DEDİ?

“Şeriatın haricindeki hiçbir sistemde 6 yaşındaki bir kızla evlenemezsin” ifadelerini kullanan Diamond Tema, halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Diamond Tema, “Yer6” adlı YouTube kanalında, şeriat yanlısı sosyal medya ünlüsü Asrın Tok ile birlikte katıldığı programda, şeriat ve din üzerine tartışmalar gerçekleştirdi.

Arnavut asıllı Diamond Tema Hz. Muhammed ile ilgili ne dedi?

Programa Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci de dahil oldu ve Tema’nın Hz. Muhammed ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından “halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama” suçlarından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Değirmenci, paylaşımında TCK 216/2 ve 3. fıkralarını referans göstererek, program hakkında erişim engeli talep edildiğini de belirtti.

Diamond Tema gerçek ismi nedir?

DİAMOND TEMA GERÇEK İSMİ NEDİR?

Diamond Tema yazdığı blog sayfasında kendisinde bahsederken bu ismin gerçek ismi olduğunu belirtti.

Blog yazısında şu ifadelere yer verdi:

Öncelikle blogdaki ismin gerçek adım olduğunu belirteyim. Genelde insanlar sosyal medyada Nickname veya farklı isimler kullandıkları için benim adımı da bir Nickname sanan insanlar oluyor. Evet, adım gerçekten Diamond (Diamant) Tema.

DİAMOND TEMA KİMDİR?

1994 yılında Arnavutluk’ta doğan Diamond Tema, 1996 yılında Türkiye’ye taşındı ve eğitimini burada tamamladı. Yunanistan ve İtalya’da iki yıl yaşayan Tema, kendisini Türk olarak tanıtıyor.

Diamond Tema kimdir?

Kariyerine yerel televizyonlarda yayın yönetmenliği yaparak başlayan Tema, Osmanlı Tarihi ile ilgili belgeseller çekti.

YouTube kanalında tarih, felsefe ve bilim konularında içerikler üreten Tema, “Agnostisizm ve İlâhi Tragedya” isimli kitabı ile de tanınmıştır.

Diamond Tema kimdir?

DİAMOND TEMA AGNOSTİZİM VE İLAHİ TRAGEDYA KİTABI

Diamond Tema’nın “Agnostisizm ve İlâhi Tragedya” kitabı, yazarın agnostik bakış açısını ve dini konulardaki eleştirilerini kapsamlı bir şekilde ele alıyor.

Tema, kitabında dinin insanlık tarihindeki rolünü sorgularken, aynı zamanda agnostik düşüncenin temel prensiplerini de açıklıyor.

Bu kitap yazarın düşünce dünyasını ve inanç sistemlerini anlamak isteyenler için önemli bir kaynak olarak öne çıkmakta.

Diamond Tema olayı nedir, ne dedi?

DİAMOND TEMA OLAYI NEDİR?

Diamond Tema, Asrın Tok ile birlikte katıldığı programda, sarf ettiği bazı sözler nedeni ile hakkında soruşturma başlatılması ile gündeme geldi.

Diamond Tema, soruşturma hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İyiyim arkadaşlar, sorun yok. Suç işlemedik, kaynaklarıyla konuştuk. Ne hukuken ne de ahlaken ortada bir sorun yok. İfademizi verir, duruşmaya çıkarız, olur biter. Olayı bir dinsizin bir şeriatçıyı çürütmesinden, bir dinsizin peygambere küfretmesi gibi bir boyuta getirdiler. Tamamen algı operasyonu. Ne küfür var ne iftira.”

Tema’nın bu açıklamaları, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve destekçilerinden büyük bir tepki topladı.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ’TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin bir açıklamayı X hesabı üzerinden paylaştı. Bakan Tunç, Yer6’da paylaşılan videoda Diamond Tema’nın ifadeleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan soruşturma başlatıldığını ve yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Şeriate Karşı Olduğu Için Hakkında Soruşturma Başlatılan Diamond Tema, Agnostisizm Ve İlâhi Tragedya Kitabını Yazdı

Adalet Bakanı’nın açıklaması üzerine bugün Nevşin Mengü’nün programına katılan Tema, “Benim de Adalet Bakanım. Benim de hakkımı koruması gerekir. Ben Türkiye vatandaşıyım.” dedi.

GündemÖne Çıkan Haberler

Şeriatı eleştiren yorumlarda bulunan Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Kazım Kazım

    Diamond Tema ne mezunu acaba

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir