Sağlık sorunları nedeniyle tahliye olan Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir - Haber Jet

Sağlık sorunları nedeniyle tahliye olan Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından tutuklu olan ve anoreksiya hastalığı nedeniyle geçtiğimiz gün tahliye edilen Nihal Candan olayında yeni bir gelişme yaşandı.  Nihal Candan’ın sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesine müşteki avukatları itiraz etti. Nihal Candan’ın son durumu ve araştırılıyor. Nihal Candan, yeniden cezaevine mi girecek, işte detaylar…

Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 16 Kasım 2023’te  dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından tutuklanmıştı.  Nihal Candan cezaevinde yemek yememe hastalığı olarak bilinen anoreksiya’ya yakalanmıştı.  37 kiloya kadar düşen fenomen Nihal Candan 26 Nisan’da cezaevinden tahliye edilmişti.

Suç örgütü üyeliği gerekçesiyle tutuklanan Candan kardeşlerden Nihal Candan’a yeniden cezaevi yolu gözüktü. Nihal Candan’ın yeniden cezaevine girip girmeyeceği ve son durumu merak edilen konular arasında yer aldı.

NİHAL CANDAN YENİDEN CEZAEVİNE Mİ GİRECEK?

Gazeteci Emrullah Erdinç sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Nihal Candan’ın sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesine müşteki avukatları itiraz ettiğini duyurdu.  Erdinç, “İtiraz haklı görülürse Nihal Candan’a yeniden cezaevi yolu gözükecek.” ifadelerini kullandı.

Yapılan itirazda, cezaevinden çıkar çıkmaz verdiği röportajda kuaföre gittiğini anlatan Candan’ın “sırf basında fenomen birisinin, kilo verdiği gerekçesiyle tahliye edilmesi, adalete zarar vermiş, vicdanları yaralamıştır.” ifadesine yer verildi.

5.5 aydır kaldığı cezaevinde anoreksiya olan ve tahliye olanNihal Candan’ın tahliyesine müşteki avukatları itiraz etti. Buna göre eğer itiraz haklı görülürse 28 yaşındaki Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir.

NİHAL-BAHAR CANDAN NEDEN TUTUKLANDI?

Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin resmi kurum ve kuruluşların icradan satışa çıkardığı araçları ucuza satarak güven kazanan suç örgütünün, bu yöntemle araç talepleri aldığı ve para topladıklarını tespit edilmişti.

Daha sonra ihalede sorun olduğu gerekçesi ile mağdurlara geri ödeme yapılmadığı, araç teslimi sağlamadıkları belirlenmişti.

Ucuza araç sattıklarını söyleyerek vatandaşları ‘sazan sarmalı’ yöntemiyle dolandıran suç örgütü ile birlikte hareket ettikleri tespit edilen Nihal ve Bahar Candan kardeşler, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından 16 Kasım 2023’te tutuklandı.

Sağlık sorunları nedeniyle tahliye olan Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir 2

NİHAL CANDAN CEZAEVİNDEN ÇIKTI MI?

5,5 aydır Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu olan Nihal Candan, cezaevinde yemek yememeye başladı ve bir süre sonra yeme alışkanlığı bozuldu. Nihal Candan’a ‘anoreksiya’ adı verilen hastalık teşhisi konuldu. Suç örgütü üyeliği gerekçesiyle tutuklanan Candan kardeşlerden 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan için geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları nedeniyle tahliye kararı verilmiş cezaevinden tahliye edilmişti.

Sağlık sorunları nedeniyle tahliye olan Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir 3

NİHAL CANDAN KİMDİR?

Nihal Candan, 15 Haziran 1995 yılında Mersin’de doğmuştur. İstanbul Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim gören Nihal Candan, Bu Tarz Benim yarışmasıyla adını duyurdu.

Aynı yarışmaya katılan 1997 doğumlu Bahar Candan adında bir kız kardeşi vardır. Katıldıkları moda yarışması ile tanınan Nihal Candan daha sonra sosyal medya fenomeni olarak ünlenmiştir.

Nihal ve Bahar Candan kardeşler, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından Küçükçekmece Sulh Ceza Hakimliği tarafından 16 Kasım 2023’te tutuklanmıştı.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir