Nihal Candan sağlığını toparlarsa tekrar cezaevine girecek mi? Hukukçu Yurdal Kılıçer açıkladı - Haber Jet

Nihal Candan sağlığını toparlarsa tekrar cezaevine girecek mi? Hukukçu Yurdal Kılıçer açıkladı

Cezaevinde yemek yiyememe hastalığına yakalanıp 37 kiloya düşen ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Nihal Candan'ın sağlığını toparlaması durumunda tekrar cezaevine dönebileceği gündemdeki yerini koruyor. Merak edilen bu konuya  Hukukçu Yurdal Kılıçer, açıklık getirdi.

Sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler 2020 yılında başlanan bir soruşturma ile gözaltına alındı.

Şüpheliler suç gelirlerinin aklanması kapsamında yakalandı.

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçundan hakkında 44 yıla kadar hapis cezası istenen Bahar Candan ile 24 yıla kadar hapsi istenen ablası Nihal Candan cezaevine gönderildi.

Nihal Candan Sağlığını Toparlarsa Tekrar Cezaevine Girecek Mi? Hukukçu Yurdal Kılıçer Açıkladı

Cezaevinde yemek yiyememe hastalığına yakalanıp 37 kiloya düşen ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Nihal Candan’ın akıbeti ise henüz belli değil.

Nihal Candan’ın  sağlığını toparlaması durumunda tekrar cezaevine dönebileceği gündemdeki yerini koruyor.

Merak edilen bu konuya  Hukukçu Yurdal Kılıçer, açıklık getirdi. Yurdal,Kılıçer CNN Türk’e konuşarak Candan’ın durumunu değerlendirdi.

Kılıçer, şartların cezaevi koşullarını kaldırabilecek duruma gelmesi halinde Nihal Candan’ın her an mahkeme tarafından tekrar tutuklanacağını dile getirdi.

Cezaevinde anoreksiya (yemek yiyememe) hastalığına yakalanınca 37 kiloya düşen ve cezaevinden tahliye edilen Nihal Candan, sağlığını toparlaması durumunda tekrar tutuklanabilir.

SORUŞTURMADA SON DURUM NE?

Bahar ve Nihal Candan kardeşler hakkındaki iddianamenin ayrıntıları netleşiyor.

Son olarak Bahar Candan’ın örgütün kasası olduğu tespit edildi.

Çetenin yaklaşık 41.5 milyon vurgun yaptığı ve  Candan kardeşlerin yaptığı vurgunun boyutu  100 milyonlarca lira ile ifade edildi.

Sözde kamu kurumlarından aldıkları araçları piyasa fiyatlarından yüzde 25 indirimli bir şekilde vatandaşlara satma vaadinde bulunan çete, 35 farklı eylemde yaklaşık 41 milyon 526 bin lira dolandırdı.

ikilinin 14 yıldan 44 yıla kadar cezalandırılması isteniyor.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir