Marco Reus sezon sonu Borussia Dortmund'dan ayrılacağını açıkladı - Haber Jet

Marco Reus sezon sonu Borussia Dortmund’dan ayrılacağını açıkladı

Borussia Dortmund'un efsane futbolcularından Marco Reus kulüpten ayrılma kararı alarak kariyerinde yeni bir döneme adım atmaya hazırlanıyor. Dortmund'un köklü kulüplerinden biri olan Borussia Dortmund'da tam 12 yılı aşkın bir süredir forma giyen Reus'un bu kararı futbol dünyasında büyük bir şaşkınlık yarattı.

Borussia Dortmund’un efsane isimlerinden Marco Reus, sezon sonunda kulüpten ayrılacağını resmen duyurdu. 12 yıl boyunca sarı-siyahlı formayı giyen Reus’un bu kararı, futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Marco Reus sezon sonu Borussia Dortmund'dan ayrılacağını açıkladı 2

MARCO REUS TAKIMDAN AYRILIYOR MU?

Alman ekibi, Marco Reus’un takımdan ayrılma kararını resmi olarak duyurdu. 2012 yılında Mönchengladbach’tan transfer edilen Reus için 17.1 milyon euro ödenmişti. O günden bu yana Dortmund formasıyla 424 maça çıkan ve 168 gol, 128 asistlik etkileyici bir performans sergileyen Reus, kulübüyle 2 Almanya Kupası ve 3 Almanya Süper Kupa zaferi yaşadı.

Marco Reus sezon sonu Borussia Dortmund'dan ayrılacağını açıkladı 3

34 yaşındaki deneyimli futbolcu, kulübün resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, “Borussia Dortmund’da geçirdiğim bu özel zaman için inanılmaz derecede minnettarım ve gurur duyuyorum. Hayatımın yarısından fazlasını bu kulüpte geçirdim ve her günün tadını çıkardım. Elbette zor anlar da oldu. Sezon sonunda veda etmenin benim için zor olacağını zaten biliyorum. Artık netlik olduğuna ve hala bekleyen önemli final maçlarına tamamen konsantre olabildiğimize sevindim. Aklımızda büyük bir hedef var ve hep birlikte bu hedefe ulaşmak istiyoruz. Bunun için yıllar boyunca verdikleri destekten dolayı teşekkür etmek istediğim inanılmaz taraftarlarımızın her birine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Marco Reus sezon sonu Borussia Dortmund'dan ayrılacağını açıkladı 4

Reus’un Dortmund’dan ayrılma kararı, futbol camiasında büyük bir duygu seli yarattı. Taraftarlar, bu dönemde yaşanan veda anlarını hüzünle karşılarken, Reus’un kariyerine yeni bir sayfa açacağı ve futbol dünyasında başka başarılar elde edeceği beklentisi yüksek.

GündemSpor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir