Kurban Bayramı birleşti mi? Gözler o tarihlere çevrildi - Haber Jet

Kurban Bayramı birleşti mi? Gözler o tarihlere çevrildi

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kaldı. 2024 yılı Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 4 gün sürecek. Bayram tatili için plan yapan vatandaşlar Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını bir sonraki hafta sonu ile birleşip birleşmeyeceğini araştırmaya başladı.

Mayıs ayının son günlerinin gelmesi ile Haziran ayında idrak edilecek Kurban Bayramı’nın ne zaman başlayacağı ve ne zaman biteceği gündemde. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 yılı dini takvimi ile Kurban Bayramı tarihleri de belli oldu.

2024 yılında Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlıyor. 4 gün sürecek olan bayram 16-17-18-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek.

Bayramın son gününün hafta ortasına denk gelmesi ile Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasına yönelik beklentiler de arttı. 2024 Kurban Bayramı birinci günü ile beraber tam 4 gün idrak edilecek.  Önceki yıllarda hafta sonlarıyla beraber 9 günlük tatil olarak gerçekleşen bayram tatillerine bir yenisi eklenecek mi merak konusu oldu.

Kurban bayramı birleşti mi yanıtına göre vatandaşlar tatil planlarına yön verebilecek. Yılın ikinci bayramı olan 2024 Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi birleşerek uzun bir tatile dönüşecek mi yakından takip ediliyor.

Kurban Bayramı Birleşti Mi?

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı 1.Gün

17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı 2.Gün

18 Haziran Salı: Kurban Bayramı 3.Gün

19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı 4.Gün

Kurban Bayramı’nın 2, 3 ve 4’üncü günleri hafta içine denk geldiği için resmi tatil olacak.

15 Haziran Cumartesi günü ise Kurban Bayramı arefesi olacak.

Kurban Bayramı tatili kaç gün

KURBAN BAYRAMI BİRLEŞTİ Mİ?

2024 yılında Kurban Bayramı’nın ilk günü hafta sonuna denk geliyor. Bayramın son gününün Çarşamba gününe gelmesiyle 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma gününün de tatil olup olmadığı ile henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Gözler Kabine toplantısına ve hükümet tarafından yapılacak resmi açıklamalara çevrildi. Hükümet tarafından bu tarihlerin tatil edilmesi durumunda Kurban Bayramı tatili hafta sonlarıyla birlikte 9 gün olacak.

GündemTrendYaşam

Kurban Bayramı birleşti mi? Gözler o tarihlere çevrildi” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Aslı Kara Aslı Kara

    Umarım 9 gün tatil olur plan yapmıştık

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir