Konsolosluk randevuları 27 Haziran’da başlayacak: Almanya çifte vatandaşlık başvurusu için gerekli belgeler neler? - Haber Jet

Konsolosluk randevuları 27 Haziran’da başlayacak: Almanya çifte vatandaşlık başvurusu için gerekli belgeler neler?

Almanya çifte vatandaşlık yasası 27 Haziran'da yürürlülüğe girecek! Türk uyruklu Almanya vatandaşları artık çifte vatandaşlık için tekrar başvuru yapabilecekler.

Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul müjdeli haberi verdi.

Almanya’da 27 Haziran itibari ile yürürlüğe girecek olan çifte vatandaşlık yasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İzbul, Alman vatandaşlığına geçmiş olan Türklerin yeniden Türk vatandaşlığına başvuru yapabileceklerini ve bu işlemlerin Türkiye’nin Almanya’daki konsolosluklarında gerçekleştirileceğini duyurdu.

Almanya çifte vatandaşlık yasası ne zaman geçerli?

ALMANYA ÇİFTE VATANDAŞLIK YASASI NE ZAMAN GEÇERLİ?

27 Haziran’da yürürlüğe girecek olan “Almanya Çifte Vatandaşlık Yasası” kapsamında, daha önce Alman vatandaşlığına geçmiş olan Türkler, tekrar Türk vatandaşlığına dönme imkanı bulacak.

Başkonsolos İzbul, bu sürecin konsolosluklar aracılığıyla yürütüleceğini belirterek, başvuruların nasıl yapılacağı konusunda detaylı bilgi verdi.

Vatandaşlık Servisi yetkilisi Beyza Usta, sürecin işleyişi ve gerekli belgeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Beyza Usta, Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bilgilendirme kitapçığının internet üzerinden erişilebilir olduğunu ve başvuruculara rehberlik edeceğini söyledi.

Almanya çifte vatandaşlık başvurusu nereden yapılır?

ÇİFTE VATANDAŞLIK BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Almanya çifte vatandaşlık yasasının 27 Haziran’da tekrar yürürlülüğe gireceğini duyuran Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, başvuru süreci hakkında da detaylar verdi.

Konsolosluk.gov.tr adresindeki randevu modülünden randevu alındıktan sonra, yeniden Türk vatandaşlığına başvuru seçeneği üzerinden ilerlenerek istenilen belgelerin listesine ulaşılabileceğini açıkladı.

Almanya çifte vatandaşlık için gerekli belgeler neler?

ALMANYA ÇİFTE VATANDAŞLIK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Yeniden Türk vatandaşlığına başvuru sürecinin konsolosluklarda yapılacağını ifade eden Beyza Usta, başvuruların bağlı olunan konsolosluklar tarafından kabul edileceğini belirtti.

Başvuru sahiplerinin pasaport ve kimlik bilgilerini doğru bir şekilde girmeleri gerektiğini vurgulayan Usta, belgelerin doğru ve eksiksiz olması durumunda işlemlerin hızla tamamlanacağını belirtti.

Başvurucuların, vatandaşlığa yeniden giriş dilekçelerini fiziken konsolosluklara teslim etmeleri gerektiğini de açıklamasında ekledi.

Almanya çifte vatandaşlık için gerekli belgeler neler?

ALMANYA ÇİFTE VATANDAŞLIK BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER?

Usta, Türk vatandaşlığından çıkıp Alman vatandaşlığına geçiş sürecinde oluşan evlenme, boşanma, çocuk sahibi olma, ölüm gibi durum değişikliklerinin belgelenmesi gerektiğini belirtti.

Bu belgelerin, başkonsoloslukların listesinde bulunan tercümanlar tarafından Türkçeye tercüme edilmesi gerektiğini de ekledi.

Başvuru sahiplerinin işlemlerinin sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi için bu belgelere dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.

Konsoloslukların başvuru sürecinde rehberlik edeceklerini ve her türlü sorunun çözümünde yardımcı olacakları da ifade edildi.

Konsolosluk Randevuları 27 Haziran’da Başlayacak: Almanya çifte Vatandaşlık Başvurusu Için Gerekli Belgeler Neler?

ALMANYA ÇİFTE VATANDAŞLIK KANUNU 2024

Dışişleri Bakanlığı’nın hazırladığı bilgilendirme kitapçığı, başvuruculara süreçle ilgili detaylı bilgi sunmak amacıyla internet üzerinden erişime açılmış durumda.

Konsolosluk yetkilileri, başvuru sahiplerine her adımda destek olmayı sürdüreceklerini ve vatandaşların sorularını yanıtlayacaklarını belirttiler.

GündemDünya

Konsolosluk randevuları 27 Haziran’da başlayacak: Almanya çifte vatandaşlık başvurusu için gerekli belgeler neler?” haberine 2 yorum yapıldı.

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir