iOS 17.5 için Apple 4. beta güncellemesini çıkardı - Haber Jet

iOS 17.5 için Apple 4. beta güncellemesini çıkardı

Apple iOS 17.5'in beta sürümlerine hız kesmeden devam ediyor. Şirket geliştiriciler için iOS 17.5'in 4. beta güncellemesini yayınladı ve ayrıca herkese açık beta sürümünün de mevcut olduğunu duyurdu.

Apple iOS 17.5 için 4. beta güncellemesini yayınladı ve beta test sürecini sürdürüyor. Geliştiriciler için sunulan bu güncelleme ile birlikte herkese açık beta (Public) sürümünün de çıktığını belirtmek gerekir. Bu geniş bir kullanıcı kitlesinin güncellemeyi deneyimleyip geri bildirim sağlamasına olanak tanıyacak önemli bir adım.

iOS 17.5 için Apple 4. beta güncellemesini çıkardı 2

IOS 17.5 İÇİN 4. BETA GÜNCELLEMESİ HAZIR

iOS 17’nin özelliklerinin büyük çoğunluğu zaten ortaya çıkarılmış olsa da, iOS 17.5’in Avrupa Birliği’nin uygulamalarla ilgili değişikliklerini içerdiği belirtiliyor. Artık uygulamalar App Store dışında doğrudan web sitelerinden iPhone’a indirilebilecek. Bu, kullanıcıların daha geniş bir uygulama erişimine sahip olmalarını sağlayacak önemli bir değişiklik olarak görülüyor.

iOS 17.5’te ayrıca yeni Apple Pencil ve iPad için Pil Sağlığı özelliğini işaret eden kod değişiklikleri de bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde bazı iPhone’ların alarmın çalmaması gibi hatalarla karşılaşması üzerine Apple’ın bu sorunu düzeltmek için çalıştığı belirtiliyor. Bu düzeltmenin iOS 17.5’in içine dahil edilip edilmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

iOS 17.5 için Apple 4. beta güncellemesini çıkardı 3Apple aynı zamanda iOS 18’in geliştirilmesine de devam ediyor. Yeni iOS sürümü, yapay zeka özelliklerini içerecek. Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman’a göre, iOS 18’deki ilk yapay zeka özelliklerinin tamamen cihaz üzerinde çalışacağı belirtiliyor. Gurman’a göre Apple’ın 10 Haziran’daki WWDC etkinliğinde yapay zeka özelliklerini tanıtması bekleniyor. İlk özelliklerin cihazda çalışacak olması, bu özelliklerin bulut bileşenine ihtiyaç duymayacağı anlamına geliyor.

Apple’ın Google, OpenAI ve Çinli Baidu gibi şirketlerle yapay zeka konusunda görüşmeler yaptığı biliniyor. Ancak yeni iOS işletim sisteminin Apple’ın kendi sohbet robotu Apple GPT’yi içermesi beklenmiyor. Diğer bir yandan, Gemini veya başka bir sohbet robotunun iOS 18’e doğrudan entegre edilip edilmeyeceği henüz netlik kazanmış değil.

GündemEditörün SeçtikleriTeknolojiTrend

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir