Galata Kulesi'nde restorasyon son aşamaya geldi: Ziyarete açıldı mı? - Haber Jet

Galata Kulesi’nde restorasyon son aşamaya geldi: Ziyarete açıldı mı?

Geçtiğimiz Nisan ayında dış cephe onarımı ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları tamamlanan Galata Kulesi'nin çevresindeki iskeleler kaldırılmıştı. Ancak çatısındaki çalışmalar devam etmekte. Restorasyon çalışmalarında sona gelinirken Galata Kulesi bir süre daha açık olmayacak.

Galata Kulesi’nde 1 Kasım 2023’te başlayan restorasyon çalışmaları nedeniyle 8. katı ziyarete kapatılmıştı. Dış cephe ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları ışığında tarihi kulenin 270 kiloluk bakır alemi restore edilerek 4 parça halinde tekrar takılmıştı.

Çalışmaların devam etmesi neticesinde 23 Şubat tarihinde kule tamamen ziyarete kapatılarak dış cephe ve depreme karşı güçlendirme çalışmalarına başlandı.

Galata Kulesi’nde Restorasyon Son Aşamaya Geldi: Ziyarete Açıldı Mı?

Kulenin çevresi iskeleyle örtülerek yeşil bir inşaat filesiyle etrafı sarıldı.

674 yıllık kulenin restorasyonuna geçtiğimiz Nisan ayında sonlara gelindi. Güçlendirme çalışması tamamlanan Galata Kulesi’nden yeşil file ve iskeleler kaldırıldı.

Tarihi kulenin çatısındaki/külahındaki çalışmaların sona yaklaştığı görüldü.

Yıldırım çarpmasına karşın kulenin alemine paratoner takıldı.

GALATA KULESİ AÇIK MI?

Restorasyon çalışmalarının neredeyse tamamlanmak üzere olan Galata Kulesi ziyarete açık değil. Depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları nedeniyle geçici süreyle ziyarete kapalı olma durumu devam ediyor.

Kulenin açılışı için net bir tarih verilmese de Haziran ayında ziyaretçilerini ağırlayabileceği düşünülüyor.

GündemÖne Çıkan Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir