Eylem Tok açıklamalarıyla gündem olan muhabir Rojda Altıntaş'ın hayatı ve biyografisi - Haber Jet

Eylem Tok açıklamalarıyla gündem olan muhabir Rojda Altıntaş’ın hayatı ve biyografisi

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu karıştığı kaza Oğuz Murat Aci'nin ölümüyle sonuçlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde DHA muhabiri Rojda Altıntaş, Revna Demirören ve şöforü İlker Demirören arasındaki konuşmalar sosyal medyada yayıldı. Konunun ardından Rojda Altıntaş kimdir, mesleği, kaç yaşında sorularının cevapları araştırılıyor.

Eylem Tok ve oğluyla alakalı haberi yayınlamaması için aranan Demirören Haber Ajansı muhabiri Rojda Altıntaş’ın hayatı, biyografisi ve kariyeri araştırılıyor.

ROJDA ALTINTAŞ KİMDİR?

1996 doğumlu olan Rojda Altıntaş, 2018 yılında İstanbul Topkapı Üniversitesi Görsel ve İşitsel Medya Yapımcılığı bölümünü tamamladı. Çeşitli medya ve diksiyon eğitimleri alan Altıntaş, 2022 yılında Beykent Üniversitesi Yeni Medya bölümünde lisans eğitimine başladı.

Meslek hayatına 2016 yılında Hurriyet’te stajyer muhabir olarak başladı. Ardından muhabir olarak 2017-2020 yılları arasında TV5, 2021 yılından itibaren de Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) çalıştı.

DHA’DAN ALTINTAŞ’A EYLEM TOK SANSÜRÜ

Geçtiğimiz günlerde Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören’in şöforü ve DHA muhabiri Rojda Altıntaş’a ait olduğu telefon konuşması görüntüleri paylaşıldı.

Görüntülerde, Revna Demirören’in şoförü olduğunu söyleyen İlker isimli kişi, muhabir Rojda Altıntaş’ı arıyor.

İlker isimli kişi, Eylem Tok’un oğlu Timur C.’nin Yıldırım Demirören’in en küçük oğlu ile çocukluk arkadaş olduğunu söyleyerek  Tok’un 17 yaşındaki oğlunun karıştığı kazayla alakalı haberi yayınlamamasını istiyor.

X hesabı üzerinden paylaşımı doğrulayan Altıntaş, “Görüntüleri ses kayıtları dün gece bizzat kendim paylaştım. Bu noktadan sonra işsiz kalmayı göze alarak vicdanen rahat olsam da geç kaldığım için özür dilerim” açıklamalarında bulundu.

Eylem Tok açıklamalarıyla gündem olan muhabir Rojda Altıntaş'ın hayatı ve biyografisi 2

Ardından Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü Celal Korkut, DHA’nın X hesabı üzerinden, “Benimle paylaşmasını isterdim. Baskı altında hissedeceği bir durum olmadığını söylerdim. Bir an önce iş başı yapıp kaldığı yerden görevine devam etmesini bekliyorum” açıklamasında bulundu.

Eylem Tok açıklamalarıyla gündem olan muhabir Rojda Altıntaş'ın hayatı ve biyografisi 3

Celal Korkut’un açıklaması üzerine  Altıntaş “Başka ses kayıtları ve görüntüler olup olmadığını merak ediyorsunuz.” diyerek işe dönmeyeceğini açıkladı.
Eylem Tok açıklamalarıyla gündem olan muhabir Rojda Altıntaş'ın hayatı ve biyografisi 4

GündemÖne Çıkan Haberler

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir