Erdoğan - Özel görüşmesinde ekonomi ve yeni anayasa çalışmaları başlıkları gündeme geldi - Haber Jet

Erdoğan – Özel görüşmesinde ekonomi ve yeni anayasa çalışmaları başlıkları gündeme geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yılın ardından bugün CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme 1 buçuk saat sürdü. Görüşmenin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, gerçekleşen ziyaret ve görüşme başlıkları hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Merkezi önünde Özgür Özel tarafından karşılandı. Basın mensuplarına fotoğraf vererek içeri geçtiler. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Görüşmede, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan ile AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş yer aldı.

CHP Genel Merkezine ise Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun geldi.

Erdoğan – Özel Görüşmesinde Ekonomi Ve Yeni Anayasa çalışmaları Başlıkları gündeme geldi

CHP Genel Merkezinin önündeki bayraklar arasına Cumhurbaşkanlığı forslu bayrak asıldı.

Erdoğan ile Özel son olarak 2 Mayıs’ta AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya gelmiş, Erdoğan ise en son 18 yıl önce CHP Genel Merkezinin bina açılışı sebebiyle dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret etmişti.

Erdoğan – Özel Görüşmesinde Ekonomi Ve Yeni Anayasa çalışmaları Başlıkları gündeme geldi

ERDOĞAN – ÖZEL GÖRÜŞMESİ NE KONUŞULDU?

Görüşmenin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Toplantı başlıklarına değinen Çelik, ekonomi ve yeni anayasa çalışmalarının gündeme geldiğini ifade etti.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP tarafından arzu edilmesi halinde Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in bilgi verebileceği konusuna değindiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa ile ilgili görüşünü aktararak, Türkiye’nin darbe anayasasından kurtulabilmesi için “geniş siyasi uzlaşma zemini ile gerçekleşmesi” konusunda görüşlerini ifade etti.

Ekonomiyle ilgili konular gündeme gelirken Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP tarafından arzu edilmesi halinde Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in bilgi verebileceği konusuna değindiğini açıkladı.

Erdoğan – Özel Görüşmesinde Ekonomi Ve Yeni Anayasa çalışmaları Başlıkları gündeme geldi

ERDOĞAN – ÖZEL YENİDEN GÖRÜŞECEK Mİ?

İkili görüşmeye dair açıklamalarına devam eden Çelik, ziyaretin iade-i ziyareti olacağını belirterek ihtiyaç olursa yeni bir ziyaret olacaktır. Her iki tarafında siyasette yumuşama tarafında olduğunu belirterek rekabetin husumete dönmemesi için hassas olduklarını belirtti.

Bu çerçevede oturarak meselelerin görüşülebileceği üzerinde durarak “Adlarımız, partilerimiz farklı olabilir ama hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyetidir.” dedi.

GündemSon Dakika

Erdoğan – Özel görüşmesinde ekonomi ve yeni anayasa çalışmaları başlıkları gündeme geldi” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Deniz Doğrusöz Deniz Doğrusöz

    Erdoğan – Özel görüşmesi en azından daha yumuşak bir havaya geçtiğimizin bir mesajı mı

    Yanıtla
  • Aslı Aslı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesi bir şey ifade etmese de daha yumuşak bir siyasi hava hissi veriyor.

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir