Çırağan Sarayı'nın yanındaki İTÜ MTAL öğrencileri ve velileri kapatma kararına tepkili: Rant uğruna kapatılıyor - Haber Jet

Çırağan Sarayı’nın yanındaki İTÜ MTAL öğrencileri ve velileri kapatma kararına tepkili: Rant uğruna kapatılıyor

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İTÜ MTAL) hakkında kapatılma kararının verilmesinin ardından okul öğrencileri ve velileri açıklama yaparak, MEB'e kararın geri çekilmesi üzerine talepte bulundu. Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'yle aynı yerleşkede bulunması sebep gösterilerek 2024-2025 eğitim öğretim yılı başından itibaren kademeli olarak kapanacağına dair yazı gönderilen Türkiye'nin saygın liseleri arasında yer alan İTÜ MTAL'ın öğrencileri ve velileri, MEB'e seslendi.

İstanbul İl Milli Eğiitm Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı başından itibaren kademeli olarak İstanbul Teknik Üniversitesi’nin protokolüyle Beşiktaş’ta kurulan İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kapatılmasına karar verilmişti.

Karar 15 Mayıs 2024 tarihinde okul yönetimine bildirdi.

ANKA haber ajansının aktardığı bilgilere göre kararın gerekçesi olarak ise aynı yerleşkede iki okulun bulunmasının performans, amaca uygunluk ve kamu kaynaklarının verimli ve etkin kullanımı gibi şartların göz önüne alındığı belirtildi.

2019 yılında kurulan lisenin öğrencileri ve velileri okulun önünde toplanarak karara tepki gösterdi.

İTÜ MTAL nerede, İTÜ MTAL kapanıyor mu? Çırağan Sarayı'nın yanındaki lisenin adı ne?

İTÜ MTAL VELİLERİ: “BİZİM ÇOCUKLARIMIZ BU GÜZELLİKLERE LAYIK DEĞİL MİDİR?”

Veliler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenerek “Çocuklarımıza sahip çıkın” dedi.

Okulun konumunun Çırağan Sarayı’nın hemen yanında ve güzel bir yerde olduğunu belirten veliler “Bizim çocuklarımız bu güzelliklere layık değil midir” ifadelerini kullandı.

Velilerden Oya Hekimoğlu kararın yanlış olduğunu belirterek geri alınana kadar çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Hekimoğlu açıklamasının devamında “Bilişim Teknolojileri, Elektrik elektronik ve Denizcilik olarak üç bölümde ‘Lisede meslek sahibi olun, üniversitede uzmanlaşın’ sloganı ile LGS sınavlarında yüzde 0.71’lik dereceye giren nitelikli ve başarılı öğrencileri bünyesinde katan okulumuz, kamuoyunun kfasında oturan yanlış meslek lisesini algısını tamamen yıkmıştır. Türkiye genelindeki proje okulları arasında, ilk sıraya yerleşen İTÜ Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi (İTÜ MTAL) Teknofest gibi dünyanın önemli organizasyonlarında yer almış, aynı zamanda geçmişin birikimiyle geleceği inşa edecek olan öğrencilerine ‘Büyük Türkiye’ hayalleri kurma ve bunları gerçekleştirme ümidi vermiştir.”

İTÜ MTAL kapatılıyor mu, neden?

ÇIRAĞAN SARAYI’NIN YANINDA OLMASINDAN DOLAYI RANT İÇİN KAPATILDIĞI İDDİA EDİLDİ

“Okulumuzun varsa eksikliklerinin giderilmesi yerine neden kapatma kararının alındığını bize izah edilmesini bekliyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı teşkilatı nezdinde, yaptığımız itirazlara, Millî Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamalarda mevcut öğrencinin zarar görmeyeceği bu öğrencilerin mezun olacağı yönündedir. Şunu çok açıklıkla söyleyebiliriz ki mevcut öğrenciler kaygılarından dolayı nakil isteyeceklerdir. Öğrenci nakil istediğinden okul mevcudu düşecek; öğretmenlerin ders sayıları azalacak, kadrolar kapanacak, bunun sonucunda tercihle ya da resen atamalar yapılacaktır. Bu durumda öğretmen sıkıntısı yaşanan bir okulda eğitimin kalitesinin düşeceği ayan beyan ortadadır.

Şu hususu da önemle belirtmek isteriz ki; yapılan bazı açıklamalarda okulumuzun başka bir yere taşınacağı belirtilmektedir. Okulumuzun yeri Beşiktaş sahilde Çırağan Sarayı’nın hemen yanında dünyanın en güzel yerlerinden birinde konumlanmakta olmasının yanı sıra ulaşımı çok rahattır. Çok uzaktan, Anadolu yakasından gelen öğrenciler deniz yoluyla kolayca ulaşım sağlayabilmektedir ve okulu tercih etme nedenlerimizden biridir. Bizim çocuklarımız bu güzelliklere layık değil midir ki taşınması gündeme gelmektedir. Okulumuz kapandıktan sonra binanın ne olacağına dair de bir açıklama mevcut değildir. Bu kadar güzel bir binanın boşaltılmasının istenmesinin kimi çevrelerce kötü niyetli algılara açık olunacağı göz önünde bulundurulmaması da ilginçtir.”

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir