ÇAYKUR işçi alımı başvuruları 26 Nisan ‘da başlayacak 30 Nisan'da sona erecek - Haber Jet

ÇAYKUR işçi alımı başvuruları 26 Nisan ‘da başlayacak 30 Nisan’da sona erecek

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) bünyesindeki fabrikalarda çalıştırılmak üzere bin 72 mevsimlik işçi alınacak.  ÇAYKUR işçi alımı başvuru tarihleri araması başvuru yapacak vatandaşların gündeminde. ÇAYKUR işçi alımı başvurusu ne zaman başlayacak, nasıl yapılır detayları belli oldu.

Rize İŞKUR Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ÇAYKUR’un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’da faaliyet gösteren fabrikalarında istihdam edilmek üzere 930 beden işçisi, 70 çay eksperi, 55 engelli geçici işçi, 17 eski hükümlü geçici işçi olmak üzere 1072 mevsimlik işçi alınacağı belirtildi. İşçi alımı duyurusu sonrası başvuru yapmak isteyen vatandaşlar tarafından ÇAYKUR  işçi alımı başvuru tarihleri gündeme geldi.

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ

ÇAYKUR işçi alımı başvuruları, 26 Nisan Cuma günü başlayacak ve 30 Nisan 2024 tarihinde sona erecek. İşe alınacak işçiler noter kurası ile belirlenecek. ÇAYKUR işçi alımı noter kurası ise 14 Mayıs 2024 Salı günü Rize Gençlik ve Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

26 Nisan 2024 Cuma (bugün) başlayacak başvurular, e-devlet, Alo 170 ve “www.esube.iskur.gov.tr” adresinden yapılabilecek.  Online olarak başvuru yapmak isteyenler, buradan başvuru ekranına giderek arama kısmına “ÇAYKUR” yazarak aktif ilanı görüntüleyerek ve başvuru yapabilirler.

ÇAYKUR işçi alımı başvuruları 26 Nisan ‘da başlayacak 30 Nisan'da sona erecek 2

BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR’un Rize Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre  Beden işçisi, çay eksperi, engelli geçici işçi ve eski hükümlü geçici işçi olmak üzere toplam bin 72 işçi alımı başvuru şartları arasında aynı yerde 5 yıl görev yapma zorunluluğu koşulu aranacak.  Başvurular için ikametgah şartı da aranacak. ,,,

Geçici Çay Eksperliği Başvuru Şartları

MYO Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşletme teknolojisi bölümü mezunu olmak,

2022 KPSS Ön Lisans P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Geçici Beden İşçisi ( tahmil – tahliye ) Başvuru Şartları

18 – 50 yaş aralığında olmak,

Erkek,

En az İlkokul mezunu,

Müracaat edecekleri işyerinin bağlı bulunduğu il ve ilçede ikamet ediyor olmak,

Vardiyalı düzende, tozlu ortamda ve bedenen çalışmasında sağlık yönünden herhangi bir engeli bulunmamak.

Mevsimlik Engelli ve Eski Hükümlü İşçi Adayları Başvuru Şartları

En az İlkokul mezunu

Müracaat edecekleri işyerinin bağlı bulunduğu il ve ilçede ikamet ediyor olmak,

Gündem