Blockout2024 nedir? Dijital giyotinde Kim Kardashian, Taylor Swift, Rihanna'dan sonra Türk ünlü listeleri de paylaşımda - Haber Jet

Blockout2024 nedir? Dijital giyotinde Kim Kardashian, Taylor Swift, Rihanna’dan sonra Türk ünlü listeleri de paylaşımda

Blockout 2024 ile yüzlerce ünlü hızla takipçi kaybetmeye devam ederken Filistin için unblock nedir, blockout2024 ne anlama geliyor merak ediliyor. Filistin'de yaşanan insanlık zulmüne tepki göstermeyen ünlüleri bloklama akımı başladı. Met Gala 2024 katılan ünlülerin Filistin'deki katliama sessiz kalmaları sosyal medyayı harekete geçirdi. Bu hareket ile gecede 3 milyon takipçisini kaybeden ünlüler bulunuyor. Takipten çıkılacak ve engellenecek isimler arasına Türk ünlüleri de eklenerek, sosyal medyada dolaşıma girdi.

Sosyal medyada hızla yayılan Blockout 2024 hareketi ile İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’de başlattığı zulme tepki göstermeyen ünlüleri bloklama akımı başladı.

Met Gala’da ünlülerin Filistin için bir şey yapmaması küresel çapta bloklama trendini başlattı.

TikTok kullanıcıları Blockout 2024 trendine dikkat çekti. “Ünlülerin platformdan çıkarılması” kampanyası, Pazartesi günü düzenlenen 2024 Met Gala’ya net bir yanıt olarak bu hafta başladı.

TikTok kullanıcılarının ortak çabası #letthemeatcake, #celebrityblocklist ve #blockout gibi popüler hashtag’leri doğurdu.

Blockout2024 Nedir?

#Blockout2024 adlı hareket, İsrail’in Filistin’e karşı savaşı hakkında sessiz kalan ünlüleri ve etki sahibi kişileri engelleme çağrısı yapan bir hareket olarak sosyal medyada hızla yayıldı.

Engelleme hareketinin sosyal medyada ilgi kazanmasıyla ünlüler ve yüksek profilli fenomenler takipçilerini kaybetti.

Blockout 2024 hareketi ile halihazırda milyonlarca takipçisini kaybetmiş ünlüler bulunuyor.

Met Gala 2024’e katılan ünlülerin Filistin’deki katliama sessiz kalmaları sosyal medyayı harekete geçirdi.

Bilet başına 75.000 dolarlık bir etkinlik olan Met Gala’da özellikle Haylee Baylee, gösterişli bir elbise giyerken “Bırakın pasta yesinler” diyen bir paylaşım yaptı.

6 Mayıs’ta Baylee (Haley Kalil), prestijli moda etkinliğinde çiçekli bir başlık ve oyuncak bebek benzeri makyajla süslediği ve Kristen Dunst’ın 2006 yapımı Marie Antoinette filminden ünlü bir replik ile dudak senkronizasyonu yaptığı bir klip yayınladı.

TikTok yıldızı Haleyy Baylee’nin Met Gala’daki ‘pasta yesinler’ videosu büyük tepki topladı.

TikTok yıldızı videosu nedeniyle adeta ateş altında kaldı.

Pek çok kişi videoyu “ton sağır” ve “distopik” olarak değerlendirdi.

Daha sonra dokuz dakikalık bir video paylaşan Kalil, niyetinin asla kimseyi gücendirmek olmadığını belirterek özür diledi.

KÜRESEL ÇAPTA BLOKLAMA TRENDİ BAŞLADI

Filistin işgal altındayken, ünlülerin sessiz kalması ve kışkırtıcı paylaşımları sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu.

Dünya çapındaki servet eşitsizliğine dikkat çeken kullanıcılar, ‘biz olmadan onlar bir hiç’ sloganı ile harekete geçti.

Blockout2024 hareketi ile şöhret gücünü  ihtiyaç sahibi insanlar için kullanmayı reddeden ünlüleri toplu olarak engellendi.

Bu hareket ile Kim Kardashian son 24 saat içinde 3 milyondan fazla takipçi kaybetti.

MET GALA ÖFKESİNİN ORTASINDA A LİSTESİNDEKİ ÜNLÜLER

Bu yıl Met Gala’ya karşı duyulan öfke , özellikle Filistin’de kaybedilen masum hayatların şaşırtıcı sayısı, İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah kentindeki savaşın tahribatını artırmasıyla daha da arttı.

Üstelik sosyal medya kullanıcıları, hızla takipçilerini kaybeden dünyaca ünlü isimleri samimiyetsizlikle suçlayarak, bu tepkiden sonra Filistin hakkında konuşmaya karar verdiklerini belirtip “Dünya meseleleri hakkında konuşabiliyorsan neden daha önce bir şey söylemedin?” paylaşımlarında bulundular.

TikTok kullanıcılarını kitlesel engelleme çağrısının temel amacı, ünlülerin Filistin yaşanan zulmü fark etmelerini ve kendilerini konuşmaya itilmelerini sağlamak olarak karşımıza çıkıyor.

Kullanıclar, şöhret isimlerin ve TikTok ünlülerinin takipçilerini önemli ölçüde azaltarak reklam geliri elde etmelerini önlemeye çalışıyor.

Hareket artık ünlülerin yanı sıra, kuşatma altındaki bölgedeki Tel Aviv suçlarını akladığına inanılan İsrail yanlısı markaları ve haber kuruluşlarını da hedef alıyor.

Boykot veya engelleme kampanyası, ateşkes çağrılarının savunuculuğunu yaymak için dünya üzerinde tesiri fazla olan isimlere devasa etkili platformlarını kullanmaları konusunda baskı uygulamayı umuyor.

TRT World tarafından hazırlanan bir video raporunda, Kim Kardashian, Taylor Swift ve Haleyy Baylee gibi A listesindeki ünlülerin düşen takipçi sayıları ortaya çıktı.

TÜRKİYE’YE DE SIÇRADI

Türkiye’de pek çok Instagram hesabında 7 Ekim’den bu yana Filistin için hiçbir şey söylememiş ve desteğini iletmemiş pek çok sanatçının adı yayılmaya devam ediyor.

GündemEditörün SeçtikleriTrend

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir