Ankara'da 61 yaş üstü vatandaşlar belirli saatlerde ücretsiz olarak ÖTA ve EGO’dan faydalanabilecek - Haber Jet

Ankara’da 61 yaş üstü vatandaşlar belirli saatlerde ücretsiz olarak ÖTA ve EGO’dan faydalanabilecek

Ankara’da işe ve okula gidiş-geliş saatlerinde yaşanan yoğunluktan toplu taşıma araçlarının yetersiz kalması sebebiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO ve ÖTA ile ilgili yeni bir karar aldı.

Karara göre 61 yaşını doldurmuş vatandaşlar ücretsiz ulaşımdan özel toplu taşıma araçları da dahil olmak üzere belirli saatlerde faydalanabilecek. Böylelikle toplu taşıma araçlarında yaşanan kalabalık sorununun büyük ölçüde önüne geçilecek.

61 YAŞ ÜSTÜ ÖTA’LARA DA ÜCRETSİZ BİNEBİLECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarının yetersiz kalması nedeniyle yeni bir kararla gündeme geldi. Karara göre önceden Ankarakart’ın geçersiz olduğu özel toplu taşıma araçlarına (beyaz otobüsler) şehir içi ulaşım kartı ile binilebilecek ve 61 yaşını dolduran vatandaşlar belirtilen saatlerde bu araçlardan ücretsiz faydalanabilecek.

Ankara toplu taşıma ücretsiz mi?

61 YAŞ ÜSTÜ HANGİ SAATLERDE ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA KULLANABİLECEK?

Ankara’da toplu taşımada yaşanan yoğunluk büyük bir sorun haline gelmekteydi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, pik saatlerde toplu taşımada yaşanan kalabalık sorununu minimuma indirmek adına yeni bir karar aldı. Yalnızca 10.00-16.00 ve 19.00-00.00 saatleri arasında 61 yaşını doldurmuş vatandaşlara ücretsiz ulaşım tarifesi kullanma hakkı sundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni kararı internet sitesinden duyurdu:

“61 yaşını doldurmuş vatandaşlarımız 10.00-16.00 ve 19.00-24.00 saatleri arasında EGO otobüslerinden ücretsiz yararlanmaktadır. Özel Toplu Taşıma Araçları da bu uygulamaya dahil edilmiş olup hak sahipleri vatandaşlarımız özel toplu taşıma araçlarından da belirtilen saatler arasında ücretsiz yararlanabileceklerdir.”

KAÇ YAŞ ÜSTÜNE OTOBÜS BEDAVA?

Ankara’da  65 yaş üstü vatandaşlar toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullanabiliyor. Buna ek olarak 61 yaşını gün, ay ve yıl olarak dolduran vatandaşlar 10.00 – 16.00 ve 19.00 – 00.00 saatleri arasında toplu taşımadan ücretsiz yararlanabiliyor.

Gündem

Ankara’da 61 yaş üstü vatandaşlar belirli saatlerde ücretsiz olarak ÖTA ve EGO’dan faydalanabilecek” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Züleyha Züleyha

    Ekmek almak için Ulus’a giden yaşlılar yüzünden otobüslere değil binmek kapılar bile açılmıyor doğru bir karar olmuş

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir