AB Schengen vize kolaylığı için prosedürlerin basitleştirileceği iddia edildi! Yabancı kaynaklar konuştu - Haber Jet

AB Schengen vize kolaylığı için prosedürlerin basitleştirileceği iddia edildi! Yabancı kaynaklar konuştu

Türkiye AB ilişkilerinde vize sorunu hala aşılamadı.  Türkiye Gazetesi'ne konuşan üst düzey AB kaynaklarından rahatlatan bir açıklama geldi.  Kaynaklar AB Schengen vize kolaylığı için bazı prosedürlerin basitleştirilmesi hakkında Brüksel düzeyinde çalışma yapıldığını iddia etti.

AB Schengen vize kolaylığı için çalışmalar sürüyor.

AB’de vize konularında ciddi sıkışma yaşayan Türkiye, vize sorunu için çözüm talep etti.

AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ile ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Vize kolaylığının sağlanması için hem AB ülkeleriyle birebir konuşuyoruz.” demişti.

Türkiye Gazetesi’ne konuşan üst düzey AB kaynakları, Schengen vizesine kolaylık geleceğini iddia etti.

AB Schengen vize kolaylığı için prosedürlerin basitleştirileceği ifade edildi.

Vize reddedilirse para ne olur?

SCHENGEN BAŞVURULARINA KOLAYLIK MI GELİYOR?

Son zamanlarda AB’de vize konularında ciddi sıkışma olmaya başladı.

Türklerin geçen yıl Schengen vizesi başvurusu önceki yıla göre yüzde 30 arttı. Schengen vizesinde sorun sürüyor.  Türkiye-AB ilişkilerinde vize sorunu hala aşılamadı.

Türkiye Gazetesi’ne konuşan üst düzey AB kaynaklarından rahatlatan bir açıklama geldi.

Kaynaklar vize konusunda bazı prosedürlerin basitleştirilmesi için Brüksel düzeyinde çalışma yapıldığını iddia etti.

Ayrıca Türk vatandaşlarına vize verilmemesi ve Türk vatandaşlarının Schengen Bölgesine girmesinin engellenmesi gibi bir politika uygulanmadığı ifade edildi.

Meclis personeline dahi geri dönmeme şüphesi var denilerek turist vizesi verilmediği şu dönemde, hem üye devletler arasında hem de Brüksel düzeyinde, prosedürler konusunda basitleştirilme çalışmalarının başladığı öne sürüldü.

Bazı büyükelçiliklerin başvurulara daha hızlı cevap verebilmek için personel artırdığı belirtildi.

AB tarafından bekleme süresinin azaltılması ve vize verme sürecinin daha kaliteli olabilmesi için çalışmaların hızlandığı iddia edildi.

En kolay Schengen hangi ülke veriyor?

EN ZOR VE EN KOLOAY HANGİ ÜLKE VİZE VERİYOR?

Schengen ülkelerine yapılan vize başvurusu sayısı geçtiğimiz yıl 10,3 milyon oldu. 10,3 milyon başvurunun yaklaşık 8,5 milyonuna ise vize verildi. Ret ortalaması yüzde 21,7 olarak hesaplandı.

2023 yılı Schengen vize başvuruları verilerine göre, Türkiye’den gelen başvuruları en az reddeden ülkeler ise yüzde 6,6 ile Slovakya, yüzde 8,7 ile İtalya, yüzde 10,92 ile Slovenya, yüzde 11,94 ile Portekiz, yüzde 14,6 ile Yunanistan ve Fransa, yüzde 14,9 ile Macaristan ve yüzde 19,22 ile İsveç oldu.

Türkiye’den gelen başvuruların reddedilme oranının en yüksek olduğu ülkeler sırasıyla 42,5 ile Estonya, 39,4 ile Danimarka, yüzde 31,3 ile Finlandiya, yüzde 27,5 ile Belçika, yüzde 22 ile Almanya, yüzde 21 ile Hırvatistan, yüzde 20,8 ile İspanya ve yüzde 20,6 ile Çek Cumhuriyeti oldu.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir