1 Mayıs’ta Marmaray Sirkeci istasyonu çift taraflı olarak kapalı olacak - Haber Jet

1 Mayıs’ta Marmaray Sirkeci istasyonu çift taraflı olarak kapalı olacak

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı sebebiyle İstanbul Valiliği birçok ulaşım aracı seferi ve yollarda kısıtlama getirdi. Yarın Marmaray çalışıyor mu sorusu da gündemde yer aldı. M2 metro hattının Vezneciler, Haliç, Taksim Meydan, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy, Gayrettepe Zincirlikuyu duraklarında sefer yapılmayacak.

Yarın İstanbul’da gerçekleşecek olan kutlamalarda herhangi bir sorun yaşanmaması adına Taksim’e giden yollarda ulaşım kısıtlandı. Valilikten gelen açıklama ile hangi yolların kapalı olduğu ve hangi seferlerin iptal olduğu öğrenildi.

Çarşamba günü 05.30’dan itibaren Marmaray’da seferler normal seyrinde devam ederken Sirkeci istasyonlarında ulaşım çift taraflı olarak kapatılacak.

1 Mayıs’ta Marmaray Sirkeci istasyonu çift taraflı olarak kapalı olacak 2

Metro araçlarında da bazı kısıtlamalar meydana geldi. Metro İstanbul’un X hesabından yaptığı duyuru şöyle:

“M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Vezneciler, Haliç, Şişhane, Taksim, Osmanbey, Şişli Mecidiyeköy, Gayrettepe istasyonları işletmeye kapalı olacak ve araçlarımız bu istasyonlarda durmayarak seferine devam edecektir.
M7 Yıldız-Mahmutbey Metro Hattımızda Mahmutbey-Kağıthane,
T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattımızda Bağcılar-Topkapı,
T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattımızda Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında sefer yapılacak,
F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır”

1 Mayıs’ta Marmaray Sirkeci istasyonu çift taraflı olarak kapalı olacak 3

Deniz ulaşımında da bazı sefer iptalleri oldu. Adalar’a yapılan karşılıklı seferler ve Eyüpsultan tarafına yapılan seferlerin devam ederken Balat, Beyoğlu, Sütlüce, Hasköy’e yapılan seferler iptal edildi.

Resmi Gazete’de yer alan karara göre yarın Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Arnavutköy Metro hattında ulaşım ücretsiz olacak.

1 Mayıs 1856 senesinde Melbourne’de inşaat işçilerinin Parlamento Evi’ne doğru yaptığı bir yürüyüş yapıldı. İşçiler günde 8 saat çalışma talebinde bulunmuştu ve zamanla bu kabul edildi. Tüm dünya çapında kutlanan İşçi Bayramı, birçok ülkede de resmi tatil olarak sayılıyor.

1 Mayıs’ta Marmaray Sirkeci istasyonu çift taraflı olarak kapalı olacak 4

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir