1 Mayıs'ta M7 Yıldız-Mahmutbey metro hattının Mahmutbey-Kağıthane durakları kapalı olacak - Haber Jet

1 Mayıs’ta M7 Yıldız-Mahmutbey metro hattının Mahmutbey-Kağıthane durakları kapalı olacak

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı yarın kutlanacakken İstanbul Valiliği'nden gelen açıklama ile bazı seferlerin iptal olduğu ve yolların kapandığı netleşti. M7 metro hattını kullanacak olan vatandaşlar ise Mahmutbey-Kağıthane duraklarında sefer var mı, iptal mi oldu sorularına cevap arıyor.

Yarın Türkiye’nin her yerinde kutlanması beklenen 1 Mayıs için bazı düzenlemeler yapıldı. Taksim’e giden yolların kapatılması amacıyla bazı toplu taşıma araçlarına ve yollara kısıtlama getirildi.

Yapılan açıklamaya göre yarın M7 Yıldız-Mahmutbey metro hattının Mahmutbey-Kağıthane duraklarında sefer yapılmayacak. Tüm giriş ve çıkış noktaları dahil kapalı olacak.

Metro İstanbul’un sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda ise şu ifadeler yer aldı:

“İstanbul Valiliği’nin almış olduğu karar doğrultusunda ikinci bir duyuruya kadar 1 Mayıs Çarşamba günü seferlerimiz aşağıdaki gibi yapılacaktır;

1 Mayıs'ta M7 Yıldız-Mahmutbey metro hattının Mahmutbey-Kağıthane durakları kapalı olacak 2

M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Vezneciler, Haliç, Şişhane, Taksim, Osmanbey, Şişli Mecidiyeköy, Gayrettepe istasyonları işletmeye kapalı olacak ve araçlarımız bu istasyonlarda durmayarak seferine devam edecektir.
M7 Yıldız-Mahmutbey Metro Hattımızda Mahmutbey-Kağıthane,
T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattımızda Bağcılar-Topkapı,
T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattımızda Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında sefer yapılacak,
F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır.”

M2 hattında ise 1 Mayıs günü Vezneciler, Haliç, Taksim Meydan, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy, Gayrettepe Zincirlikuyu durakları kapalı olacak.

1 Mayıs'ta M7 Yıldız-Mahmutbey metro hattının Mahmutbey-Kağıthane durakları kapalı olacak 3

Balat, Beyoğlu, Sütlüce, Hasköy’e giden sahil ulaşımları da hizmete kapalı olurken Marmaray Sirkeci durağı da kullanıma kapalı olacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre yarın Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Arnavutköy Metro Hattı ücretsiz olacak.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir