Sabahattin Ali'nin unutulmaz eseri Kürk Mantolu Madonna dizi oluyor - Haber Jet

Sabahattin Ali’nin unutulmaz eseri Kürk Mantolu Madonna dizi oluyor

Yıllardır film veya dizi olarak adapte edilmesi düşünülen Sabahattin Ali'nin kült romanı Kürk Mantolu Madonna'nın dijital bir platforma dizi olarak uyarlanıyor.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre Modern Türk edebiyatının unutulmaz eserlerinden Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna Enes Ateş yönetmenliğinde dijital platforma uyarlanacak.

Sabahattin Ali’nin unutulmaz romanı Kürk Mantolu Madonna ilk olarak 18 Aralık 1940 – 8 Şubat 1941 arasında Hakikat gazetesinde Büyük Hikaye başlığı altında 48 bölüm olarak yayımlandı.

Ardından kitap, 1943 yılında Remzi Kitabevi tarafından yayınlandı.

Büyük bir okuyucu kitlesine sahip kitabın yıllardır sinemaya aktarılacağı konuşuluyordu ancak bu plan bir türlü hayata geçmemişti. Son olarak “Kürk Mantolu Madonna” Alman ve Türk ortak yapımı dijital dizi olarak izleyici karşısına çıkacak.

Grimme ödüllü Netflix orjinal dizisi German Genius’un yapımcısı CAB Film ile Cem Karaca, Dilberay ve Barış Akarsu filmlerinin yapımcısı olan Fikri Harika Prodüksiyon dizinin yapımcıları olacak.

Alman Türk ortak yapımı olarak çekimleri yapılacak dizi, hikayesine de uygun olarak hem Almanya’da hem de Türkiye’de çekilecek.

Filmin yönetmen koltuğunda Alman Türk ortak yapımının belirlediği Enes Ateş oturacak.

Dizinin oyuncuları ve hangi dijital platformda yayınlanacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Sabahattin Ali'nin unutulmaz eseri Kürk Mantolu Madonna dizi oluyor 2

KİTABIN KONUSU

Kitap Rasim’in gözünden Raif Efendi’nin hayatını anlatıyor. 20’li yaşlarında Almanya’da okumaya giden Raif Efendi’nin Maria Puder ile karşılaşmasını anlatır.

Raif efendi içine kapanık, melankolik ve dış dünyaya uyum sağlayamayan biridir. Hayatı boyunca bir şeylere boyun eğerek yaşayan Raif için Maria Puder’le olan karşılaşması ve onunla yaşadıkları ona yaşadığını hissettiren tek anısıdır.

Film DiziKültür Sanat

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir