Oppenheimer ve Barbie bu kez de Netflix CEO’su ile gündemde! Söyledikleri ünlü yönetmeni sinirlendirdi - Haber Jet

Oppenheimer ve Barbie bu kez de Netflix CEO’su ile gündemde! Söyledikleri ünlü yönetmeni sinirlendirdi

Oppenheimer ve Barbie sinema yerine sadece dijital platformlarda yayınlansaydı yine aynı ilgiliyi görür müydü? Netflix CEO'su Ted Sarandos büyük bir tartışma başlattı. Oppenheimer'ın yönetmeni Christopher Nolan ise tepkisinde gecikmedi.

Netflix CEO’su Ted Sarandos son dönemlerde sinema dünyasında büyük yankı uyandıran Barbie ve Oppenheimer hakkında yaptığı açıklamalarla gündemde.

Sarandos her iki filmin de sinema salonlarında gösterilmesi yerine Netflix’te yayımlansaydı aynı başarıyı elde edebileceklerini savundu.

Ted Sarandos’un görüşü özellikle sinema filmlerinin geleneksel izleme deneyimine sadık kalan ünlü yönetmen Christopher Nolan’ı oldukça kızdırdı.

Oppenheimer Ve Barbie Bu Kez De Netflix Ceo’su Ile Gündemde! Söyledikleri ünlü Yönetmeni Sinirlendirdi

Oppenheimer ve Barbie Dijital Platformda İzlenir mi?

Ted Sarandos geçtiğimiz yıla damgasını vuran Barbie ve Oppenheimer filmleri hakkında yaptığı açıklamada bu filmlerin sinema salonları yerine Netflix gibi dijital platformlarda aynı başarıyı yakalayacağını söyledi. Barbie ve Oppenheimer dijital platformlarda bu denli izlenir miydi bilinmez fakat geleneksel sinemacılığa önem veren Nolan için bu yorum oldukça sert oldu.

Sarandos izleyicilerin hangi ekran boyutunda izlediklerinin film deneyimi üzerinde belirleyici bir etkisi olmadığını savundu.  Ted Sarandos’a göre aslında kaliteli içerik nerede izlenirse izlensin izleyiciler tarafından takdir görebilir.

Oppenheimer Ve Barbie Bu Kez De Netflix Ceo’su Ile Gündemde! Söyledikleri ünlü Yönetmeni Sinirlendirdi

Ünlü Yönetmen Christopher Nolan Neler Söyledi?

Oppenheimer’ın yönetmeni Christopher Nolan sinema filmlerinin dijital platformlarda yayımlanmasına sıcak bakmayan bir isim olarak biliniyor.

Nolan’a göre bir film mutlaka sinema salonunda izlenmeli ve büyük perdede deneyimlenmelidir. Sarandos’un açıklamaları bu nedenle Nolan’ın sinema salonlarının benzersiz izleme deneyimi konusundaki görüşlerine doğrudan bir karşı çıkış olarak değerlendirildi.

Oppenheimer Ve Barbie Bu Kez De Netflix Ceo’su Ile Gündemde! Söyledikleri ünlü Yönetmeni Sinirlendirdi

Christopher Nolan bu noktada Ted Sarandos’un aksine sinema salonlarının büyüsünü ve izleyici üzerindeki etkisini de baz alarak filmlerinin dijital platformlar yerine sinema salonlarında gösterilmesini daha etkili buluyor.

Barbie ve Oppenheimer Nereden İzlenir?

Barbie ve Oppenheimer sinema salonlarında büyük başarı elde ettikten sonra dijital platformlara da eklendi!

Oppenheimer Ve Barbie Bu Kez De Netflix Ceo’su Ile Gündemde! Söyledikleri ünlü Yönetmeni Sinirlendirdi

Oppenheimer Amazon Prime Video’da yayınlanmaya başladı. Öte yandan Barbie ise Apple TV üzerinden hala erişilebilir durumda.

Christopher Nolan’ın dijital platformlara yönelik eleştirilerine rağmen her iki film de dijital ortamda geniş bir izleyici kitlesine ulaştı ve büyük ilgi gördü. Dijital platformlardaki bu yoğun ilgi aslında sinema kültürüne oranla aralarında ciddi bir fark olmadığını kanıtlamış oldu diyebiliriz.

Film DiziEditörün SeçtikleriGündem

Oppenheimer ve Barbie bu kez de Netflix CEO’su ile gündemde! Söyledikleri ünlü yönetmeni sinirlendirdi” haberine 4 yorum yapıldı.

  • Boran Boran

    Oppenheimer Netflix’te olsa daha iyi olurdu Amazon Prime olmadı ya

    Yanıtla
  • Neslihan Neslihan

    Barbie filmini çok gömdüler ama fena değildi Oppenheimer’la kıyaslamak mantıklı değil zaten

    Yanıtla
  • Doğukan Doğukan

    Sinema, dijital platformların karşısında oldukça düşükte bence. Ne zaman sinemaya gitsem sinema salonları neredeyse boş oluyor. Netflix’te yayınlansaydı iki film de ilk sıralarda yerini alırdı çok net.

    Yanıtla
  • Ayşe Ayşe

    Bu filmlerin yeri Amazon Prime olmamalıydı

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir