Kripto para ve borsa gelirlerine vergi geliyor! Bakan Şimşek açıkladı - Haber Jet

Kripto para ve borsa gelirlerine vergi geliyor! Bakan Şimşek açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto para ve borsa gelirlerine vergi uygulanacağını duyurdu. Bakan Şimşek’in borsa ve kripto para gelirlerine ilişkin vergi açıklaması, yatırımcıları yakından ilgilendirmesi nedeniyle büyük yankı uyandırdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti istişare toplantılarında yaptığı açıklamada, kripto para piyasaları ve geleneksel borsalardan elde edilen gelirlere vergi uygulanacağına ilişkin açıklamada bulundu.

KRİPTO PARA VE BORSA GELİRLERİNE VERGİ GELECEK Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Dünyada da böyle, bir gelir elde ediliyorsa bunun vergisi de olmalı. Kripto varlıklar, borsada işlem gören varlıklar, yatırım fonları vs. bunların disipline edilmesi lazım.

Ancak, uygulanacak verginin oranı hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

KRİPTO PARA DÜZENLEMESİNDE VERGİ YOKTU

Geçtiğimiz haftalarda Meclis gündemine gelen kripto para yasası, kripto varlıkların tanınmasını ve bir çerçeve altına alınmasını sağlıyordu. Ancak, bu yasada vergilendirme ile ilgili bir düzenleme yer almıyordu. Bakan Şimşek’in yaptığı bu yeni açıklama, vergilendirme konusunu gündeme taşıdı ve yatırımcılar arasında merakla beklenen bir konu haline geldi.

Kripto paraya vergi mi geliyor?

Türkiye ekonomisinin daha sürdürülebilir ve şeffaf bir yapıya kavuşması için atılacak adımlardan birinin de bu vergilendirme düzenlemesi olduğu işaret ediliyor.

Kripto para ve borsa yatırımcıları, yeni vergi düzenlemelerinin detaylarını ve uygulanacak oranları merakla beklemeye devam ediyor. Bu düzenlemelerin, piyasalarda nasıl bir etki yaratacağı ve yatırımcı davranışlarını nasıl şekillendireceği ise ilerleyen dönemlerde netlik kazanacak.

EkonomiKripto Para

Kripto para ve borsa gelirlerine vergi geliyor! Bakan Şimşek açıkladı” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Samet Samet

    Vergi gelmesi iyi olmuş

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir