Koton işlem tarihi 10 Mayıs olarak açıklandı! Hisse kişi başı ortalama 34 lot verdi - Haber Jet

Koton işlem tarihi 10 Mayıs olarak açıklandı! Hisse kişi başı ortalama 34 lot verdi

Geçtiğimiz hafta halka arz olan ve işlem süreçlerini tamamlayan Koton ve Lila Kağıt'ın işlem tarihi merak edildi. Borsa İstanbul verilerine göre Koton işlem tarihi ne zaman olacak açıklandı. Koton hisse kaç lot verir, Koton halka arz ne zaman işlem görecek?

Borsa İstanbul tarafından KAP’a yapılan açıklamaya göre Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin işlem tarihi, geçen hafta yapılan talep toplama işlemi sonrası belli oldu.

Yıldız Pazar’da KOTON.E kodu ile sürekli işlem yöntemiyle işlem görecek olan Koton halka arz, 30,50 TL’den işlemlere başlayacak.

Koton, katılım endeksine uygun olarak işlem görecek.

10 Mayıs 2024 tarihinde işleme başlayacak olan Koton hissenin maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlendi.

Koton işlem tarihi 10 Mayıs olarak açıklandı! Hisse kişi başı ortalama 34 lot verdi 2

KOTON KAÇ LOT VERDİ?

Koton Mağazacılık’ın halka arz büyüklüğü ise 4,1 milyar TL oldu. Halka arzına 3 milyon 473 bin 380 kişi katıldı.

Talep toplama sürecinin ardından toplam 3.473.380 yatırımcıya dağıtıldı ve kişi başına ortalama 34 lot verdi. Bu fiyat 1.037 TL’ye denk gelmekte.

KOTON HANGİ BANKALARDA VAR?

Akbank, Ak Yatırım, Yapı Kredi, Yapı Kredi Yatırım, TEB ve TEB Yatırım, Akbank ve Ak Yatırım ise KOTON halka arzında konsorsiyum üyesi oldu.

KOTON HANGİ SEKTÖRDE?

Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren Koton, 1988 yılında İstanbul’da Yılmaz Yılmaz ve Gülden Yılmaz çifti tarafından kuruldu. Asıl meslekleri subay ve öğretmen olan Yılmaz çifti ihraç fazlası ürünleri satmak amacıyla ufak bir dükkân ile ticari hayatına başladı.

İstanbul Kuzguncuk’ta açılan 25 metrekarelik bir mağaza ile başlayan şirket, günümüzde uluslararası bir moda perakende markası oldu.

Şirket, 1996 yılında Münih’te açtığı ilk yurtdışı showroomun ardından 2002 yılında Ortadoğu, Rusya ve Balkanlarda mağaza açılışları yaptı.

Yurtiçinde 241, yurtdışında 192 olmak üzere toplam 433 mağazada, dünya genelinde ise 1000’den fazla toptan ve perakende satış noktasında faaliyetlerini sürdürüyor.

İKİ ŞİRKET DAHA HALKA ARZ OLACAK

Borsa İstanbul’da  bu hafta Altınay Savunma Teknolojileri ve Koç Metalurji’nin halka arzı gerçekleşiyor.

Ekonomi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir