Çalışan anne desteği başvuruları 3 Haziran itibarıyla başladı! İzmir, İstanbul ve Ankara'daki ailelere bakıcı desteği 325 euro olarak belirlendi - Haber Jet

Çalışan anne desteği başvuruları 3 Haziran itibarıyla başladı! İzmir, İstanbul ve Ankara’daki ailelere bakıcı desteği 325 euro olarak belirlendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın proje olarak sunmasının ardından netleşen çalışan annelere bakıcı desteği başvuruları başladı. 325 euro olacak şekilde verilecek anneye bakıcı desteği programı için İstanbul, İzmir ve Ankara'dan 7 bin kadın faydalanacak.

Çalışan anneye destek başvuruları başladı. Çalışan annelere 325 euro destek başvurusu e-devlet üzerinden yapılacak.

Çalışan anneler, bakıcı desteği almak için başvuru ekranları 3 Haziran itibarıyla başladı.

İzmir, İstanbul ve Ankara’daki ailelere bakıcı desteği 325 euro verilecek.

Çalışan anneye 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro 11.339 TL destek sağlanacak.

3 şehirde 7 bin çalışan annenin destekten yararlanması bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir’de çocuk sahibi olan 7 bin anneye, 12 aylık süreç boyunca ayda 325 euro yani 11.339 TL destek sağlanacak.

ÇALIŞAN ANNE DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

ÇALIŞAN ANNE DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

X hesabından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma hayatında büyük yeri olan kadınları desteklemek adına geliştirilen projeden bahsederek çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmak zorunda kalan çalışan anne desteği başvurularını detaylandırdı.

2024 başında ilk kez bahsedilen projenin ikinci aşamasında yapılacak olan başvurular e-Devlet’ten alınacak.

Çalışan anne desteği ön kayıtları e-devlet şifresi ile www.sgk.gov.tr ya da www.sgkegitimlibakici.org internet adresi üzerinden yapılacak.

Ön kaydını yapan anneye kesin kaydını yaptırmak üzere randevu verilecek.

ÇALIŞAN ANNELERE BAKICI DESTEĞİ 325 EURO OLARAK BELİRLENDİ

Avrupa Birliği destekli proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir’de ikamet eden çalışan annelere 12 ay boyunca 325 euro (11 bin 339 lira) destek sağlanacak.

Bakan, eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikinin de altını çizerek projeden 7 bin kadının faydalanacağını belirtti.

ANNELERE DESTEK ÖDEMESİ ŞARTLARI NELERDİR?

Tam zamanlı olarak ve hizmet akdiyle bir işverenin yanında çalışan ve 0-36 aylık çocuğu olan ve SGK’ya en az 30 günlük prim ödemiş olan sigortalı anneler, bu destekten yararlanacak.

Bir işverenin yanında çalışan (4/a sigortalısı) ve 0-24 ay arası çocuğu olan sigortalı anne, bir eğitimli çocuk bakıcısını sigortalı olarak çalıştırıp bu bakıcıya çocuğunu baktırmaya başladığında mali destekten yararlanabilir.

SGK’nin uygulayıcısı olduğu, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’nin toplam bütçesi i 15,3 milyon avro oldu.

Bu bütçe ile üç büyük ilimizde, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro destek sağlanacak.

EkonomiSon Dakika

Çalışan anne desteği başvuruları 3 Haziran itibarıyla başladı! İzmir, İstanbul ve Ankara’daki ailelere bakıcı desteği 325 euro olarak belirlendi” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Ayşen Ayşen

    Böyle bir destek sağlanması çok iyi olmuş

    Yanıtla
  • Yasemin Yasemin

    Bakıcı desteği için 325 euro aslında fena bir fiyat değil ama biraz daha yüksek olsa iyi olurmuş

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir