Bakan Mehmet Şimşek kredi kartı taksiti hakkında konuştu: Ben 10 yıl İngiltere'de yaşadım taksit nedir bilmiyorum - Haber Jet

Bakan Mehmet Şimşek kredi kartı taksiti hakkında konuştu: Ben 10 yıl İngiltere’de yaşadım taksit nedir bilmiyorum

Bakan Mehmet Şimşek kredi kartı taksiti ile alışveriş yapmayı anlamlandırmadığını dile getirdi, sosyal medyada vatandaşlar taksitin kaldırılabileceğini düşündü. Kredi kartına taksitin kaldırılacağı yönünde iddialara ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Kredi kartına taksitin kaldırılacağı söylentileri Mehmet Şimşek’in bazı ifadeleri sonrası gündeme geldi.

Mehmet Şimşek İngiltere’de 10 yıl yaşadığını belirterek bu süre zarfında kredi kartına taksit uygulaması gibi bir kavramla karşılaşmadığını ifade etti.

Şimşek “Kredi kartına taksit yapılmasını bir türlü anlayamıyorum,” diyerek bu uygulamanın kendisi için oldukça tuhaf olduğunu vurguladı.

İngiltere’de insanların harcamalarını genellikle gelirlerine göre ayarladıklarını belirten Şimşek, Türkiye’deki taksitlendirme alışkanlığını anlamakta zorlandığını dile getirdi.

Kredi kartına taksit kalktı mı

KREDİ KARTINA TAKSİT KALKTI MI?

Şimşek’in açıklamalarının ardından “Kredi kartına taksit uygulaması kalktı mı?” sorusu gündeme geldi.

Ancak mevcut durumda kredi kartı taksitlendirme uygulaması devam ediyor.

Şimşek, bu uygulamanın kaldırılmasına yönelik bir açıklama yapmadı, fakat ailelerin harcamalarını daha dikkatli yapmaları gerektiğini vurguladı.

Kredi kartı taksitlendirme kalktı mı

KREDİ KARTINA TAKSİT MESELESİNE AŞİNA DEĞİLİM

Mehmet Şimşek, kredi kartına taksit yapılmasının aile bütçeleri üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirtti.

Kredi kartına taksit meselesine aşina olmadığını belirten Şimşek farklı ifadelere de yer verdi.

Şimşek “Ailelerimizin mümkün olduğunca ayaklarını yorganına göre uzatması gerekiyor.” diyerek, borçlanmanın dikkatli yapılması gerektiğini savundu.

Bu noktada ailelerin gelirleri doğrultusunda harcama yapmalarının önemine değindi.

Bakan Mehmet Şimşek Kredi Kartı Taksitlendirme hakkında ne söyledi

MEHMET ŞİMŞEK KREDİ KARTI TAKSİTLENDİRME HAKKINDA NE SÖYLEDİ?

Kart kullanımı ve taksit alışkanlıklarında tüketiciler için Bakan Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

Yıllarca ben batıda yaşamış bir insanım. 10 yıl İngiltere’de yaşadım, Amerika’da ve bir sürü Avrupa ülkesinde. Yani dünyanın başka bir ülkesinde ben şu kredi kartına taksit meselesini bilmiyorum. Böyle bir şey yok yani. Bazen bana soruyorlar. Hani bir şeyler satın aldığımda kredi kartıyla. Diyorlar ki ”Kaç taksit yapalım?”. Ben şok oluyorum. Çünkü böyle bir şeye aşina değiliz. Şimdi biz de böyle tuhaf bir uygulama var. Bizim için önemli olan tüketicimizin ailelerimizin ayaklarını mümkün olduğunca yorganına göre uzatması. Nasıl ki biz kamuda bunu başarmaya çalışıyoruz, elimizden geldiğince vatandaşlarımızın da imkanları çerçevesinde, tabii ki borçlanmamasını, imkanları çerçevesinde tüketmesini arzuluyoruz.

Kredi kartına taksit meselesine aşina değilim

KREDİ KARTI TAKSİTLENDİRME KALKTI MI?

Şimşek’in açıklamaları Türkiye’deki kredi kartı kullanım alışkanlıklarına yönelik bir eleştiri olarak da değerlendirildi.

İngiltere’de kredi kartlarının genellikle kısa vadeli borçlanma aracı olarak kullanıldığını belirten Şimşek, Türkiye’de ise uzun vadeli taksitlendirme yönteminin yaygın olduğunu söyledi.

Bu durumun bireylerin gelirlerine göre harcama yapmalarını zorlaştırabileceğini ifade etti.

Kredi kartına taksit yasaklanacak mı

KREDİ KARTI TAKSİTLERİ YASAKLANACAK MI?

Bakan Şimşek’in kredi kartı taksitlerine ilişkin açıklamaları sosyal medyada da geniş yankı buldu.

Birçok kullanıcı, Şimşek’in görüşlerini desteklerken, bazıları ise mevcut ekonomik koşullarda taksitlendirmenin zorunlu bir ihtiyaç olduğunu savundu.

Tartışmalar, Türkiye’deki kredi kartı kullanımı ve tüketici alışkanlıkları üzerine derinlemesine bir analiz yapılması gerektiğini gösterdi.

Kredi kartı taksitlendirme kalktı mı

Mehmet Şimşek’in kredi kartı taksitlendirmesi konusundaki bu çarpıcı açıklamaları, ekonomi politikaları ve tüketici davranışları üzerine yeni bir bakış açısı getirdi.

Bu açıklamaların Türkiye’deki kredi kartı kullanımına yönelik bir değişim yaratıp yaratmayacağı ise merakla bekleniyor.

EkonomiÖne Çıkan HaberlerSon Dakika

Bakan Mehmet Şimşek kredi kartı taksiti hakkında konuştu: Ben 10 yıl İngiltere’de yaşadım taksit nedir bilmiyorum” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Tuana Oyak Tuana Oyak

    Kredi kartı taksitleri kalkınca ödemeler nasıl olacak peki çoğu insan nakit kullanmıyor ki

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir