Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Proje okullara öğretmen atama başvuruları 3-6 Mayısta yapılacak - Haber Jet

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Proje okullara öğretmen atama başvuruları 3-6 Mayısta yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, proje okullarına öğretmen atama kılavuzunu yayımladı. Kılavuzla birlikte atama başvuru tarihleri de duyurulmuş oldu. Öğretmen adaylarının başvurular ne alınacak, başvuru sonuçları nasıl öğrenilir ve atama tarihi ile ilgili soruları yanıt buldu.

MEB tarafından özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına öğretmen atamasına ilişkin başvuru şartlarının yer aldığı kılavuz yayımlandı. Yayımlanan kılavuza göre başvurular 3-6 Mayıs tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.

Proje okullarına öğretmen ataması, öğretmen ihtiyacı, öncelikli olarak proje okulunun bulunduğu ildeki okul-kurumlarda görev yapan öğretmenler arasından atama yapılarak karşılanacak.

Adayların başvuruları 7 Mayıs’ta İl Milli Eğitim Müdürlüklerince onaylandıktan sonra, sonuçlar 10 Mayıs’ta duyurulacak.

Özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına öğretmen atamasına ilişkin başvuru kılavuzunun bakanlık tarafından açıklanması ile başvuru süreci ve şartları hakkında detaylar da netleşti.

Buna göre adaylar başvurusunu söz konusu MEB kılavuzuna göre tamamlayacak. Bu süreçte duyurusu yapılan kontenjanlar atama aşamasında yargı kararı uygulamalarına, okul normlarının değişmesine bağlı olarak Bakanlık tarafından güncellenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Proje okullara öğretmen atama başvuruları 3-6 Mayısta yapılacak 2

Sözleşmeli personel kapsamında öğretmen olarak görev yapmış olan adaylar başvuru yapabilecek.

Başvuru şartları arasında ayrıca adaylık süresi dâhil en az dört yıl öğretmenlik yapmak, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen yerler dışındaki proje okullarına atanacaklar bakımından, ilgili mevzuatına göre zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış, erteletmiş ya da bu yükümlülükten muaf tutulmuş olmak koşulları yer alacak.

Öğretmen ihtiyacının adaylık süresi dahil en az 4 yıl öğretmenlik yapmış olanlardan karşılanamaması halinde bu süre dikkate alınmaksızın diğer şartlara göre, bu şekilde de ihtiyacın karşılanamaması halinde ilk atama yoluyla karşılanabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Proje okullara öğretmen atama başvuruları 3-6 Mayısta yapılacak 3

MEB, ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN EĞİTİM KURUMLARI ATAMA BAŞVURU TARİHİ

Başvurular, 3-6 Mayıs tarihlerinde, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adresleri aracılığı ile elektronik başvuru formu doldurularak yapılacak.

Başvuruda bulunanlar elektronik başvuru formuna yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı ve benzeri bilgilerini başvuruda bulunmadan önce MEBBİS e-Personel modülünden kontrol ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinden talep edecek.

Bilişim Teknolojileri alan öğretmenlerinden, “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği”, “Matematik-Bilgisayar Bölümü”, “İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri”, “Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü”, “Bilgi Teknolojileri” ve “Yönetim Bilişim Sistemleri”nden mezun olanlar, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Proje okullara öğretmen atama başvuruları 3-6 Mayısta yapılacak 4

BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Atama sonuçları, Bakanlığın resmi internet adresinden ilan edilecek.

MEB’e bağlı özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına başvuracak öğretmen adaylarının başvuruları 7 Mayıs’ta İl Milli Eğitim Müdürlüklerince onaylandıktan sonra, sonuçlar 10 Mayıs’ta “personel.meb.gov.tr” adresinde duyurulacak.

Atama yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri ise 1 Temmuz’dan itibaren yapılacak.

Atamalar, adayların tercihleri dikkate alınarak atama takviminde belirlenen tarihte, Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak.

EğitimSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir