Kamuda tasarruf kapsamında öğretmenlere okullarda çay yasağı kapıda! - Haber Jet

Kamuda tasarruf kapsamında öğretmenlere okullarda çay yasağı kapıda!

Karabük Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tasarruf tedbirleri kapsamında okullara gönderilen yazı öğretmenleri şaşkına çevirdi. Söz konusu talimatta okullarda ısıtıcı ve çay makinası kullanılmaması istendi.

Kamuda tasarruf öğretmenlerin çayını da vurdu. Karabük Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, tasarruf gerekçesiyle okullara yazı göndererek çay makineleri ve ısıtıcıların kaldırılmasını istedi.  Söz konusu karar öğretmenlerin gündeminde.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde Kamuda Tasarruf Tedbirlerini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 13 Mayıs’ta ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştığı kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin genelge 17 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlandı.

ÖĞRETMENLERE ÇAY YASAĞI MI GELİYOR?

Karabük Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında okullara yönelik önlemler konusunda dikkat çeken adım attı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen bir yazıda, su ısıtıcısı ve çay makinesi gibi cihazların kullanımının durdurulması istendi. Bununla birlikte, gerekli denetimlerin yapılması ve bu önlemlerin titizlikle takip edilmesi talimatı verildi.

Öğretmenlere çay yasağı mı geliyor?

Kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması ve tasarruf sağlanması amacıyla atılan bu adımla kamu bütçesine olumlu yönde katkı sağlaması ve kaynakların etkin bir şekilde kullanılması planlanıyor.

İlgili Haberler

Bu karar ile okullarda nasıl bir düzenleme olacağı merak ediliyor.  Uygulamanın ne zaman başlayacağı tüm Türkiye genelindeki okullarda uygulanıp uygulanmayacağı henüz bilinmezken söz konusu talimat öğretmenler tarafından eleştiri ile karşılandı.

Kamuda Tasarruf Kapsamında öğretmenlere çay Yasağı Kapıda!

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen genelgede şu ifadeler yer aldı:

“İlçemiz, İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünün yazısında belirtilen Tasarruf Tedbirlerinin uygulanması hususunda uyarılar yapılmış olup, ilgi (b) emir ile kamu hizmetlerinin bütçe sınırları içinde kalınarak ayrılan kaynaklar üzerinde harcama yapılmasına yol açılmadan azami tasarruf içinde anlayışı içinde yerine getirilmesi, hususu hatırlatılarak kamu binalarında ısıtıcı çay makinası vi cihazların kullanılmaması, konunun kurum amirleri tarafından hassasiyetle takip edilmesi, azami tasarruf tedbirlerine riayet edilmesi, gerekli denetim yapılması, tespit edilen aksaklıklara disiplin hükümlerine göre işlem yapılması, aykırılık tespit edilen hususlar ve yapılan çalışmalar hakkında düzenlenecek raporun 29.05.2024 tarihi saat 12.00’ye kadar Müdürlüğümüze sunulması,

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen genelgenin devamında “Ayrıca, Cumhurbaşkanlığının ilgi (d) yazı ekenden alınan 2024/7 sayılı “Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ilişikte gönderilmiştir.  Gereğini bilgilerinize önemle rica ederim” ifadeleri yer aldı.

EğitimEkonomiGündem

Kamuda tasarruf kapsamında öğretmenlere okullarda çay yasağı kapıda!” haberine 3 yorum yapıldı.

  • Hatice Hatice

    Kaç saat ders anlatıyorlar çay içmek hakları

    Yanıtla
  • Ecrin Ecrin

    Öğretmenler çay ve kahveleri aralarında para toplayıp alıyorlar diye biliyorum

    Yanıtla
  • Poyraz Poyraz

    Altı üstü bir çay ne kadar zarar ettirebilir ki?

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir