Haziran seminer dönemi 24 - 28 Haziran arasında gerçekleşecek: Öğretmenler istedikleri ilden seminer alabiliyor - Haber Jet

Haziran seminer dönemi 24 – 28 Haziran arasında gerçekleşecek: Öğretmenler istedikleri ilden seminer alabiliyor

Haziran ayı içerisinde öğretmenler ve eğitim camiası, bu yılki seminerlerin nasıl gerçekleştirileceği konusunda merak içinde. Geçtiğimiz yıllarda pandemi nedeniyle online olarak düzenlenen seminerlerin bu yıl da Kurban Bayramı’ndan dolayı online olup olmayacağı merak edilmekte.

Yılda iki kez seminer dönemi geçiren öğretmenler önceki yıllarda mevcut durumdan dolayı online olarak uzaktan seminer dönemi geçirdi. Bu bahar döneminin bitişinde seminerlerin Kurban Bayramı’na denk gelmesi ise öğretmenlerin aklına kurcalıyor. Gerekli açıklama ise geldi.

İşte, 2024 yılı Haziran seminerleriyle ilgili en güncel bilgiler ve öğretmenlerin merak ettikleri soruların cevapları.

HAZİRAN SEMİNERİ KAÇ GÜN OLACAK?

Öğretmenler yılda iki kez seminer dönemi geçirmektedir. Bunlardan birincisi eylül ayının başında yeni yıla hazırlık yapılan seminerdir. İkincisi ise haziran ayının sonunda gerçekleştirilen eğitim-öğretim döneminin kapanışının değerlendirildiği seminerdir.

Bu sene haziran semineri Kurban Bayramı’na denk gelmektedir. Kurban Bayramı 16 Haziran ila 19 Haziran Çarşamba günü arasında 4 gündür. Cumhurbaşkanlığı kararı ile tüm memurlar 2 gün daha izinli sayılarak “20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma” günü 2 günlük seminer Cumhurbaşkanlığı iznine dahil edilmiştir.

İlk başta 7 gün olarak planlanan haziran seminerleri Cumhurbaşkanlığı kararı ile 5 güne çekilmiştir. Bundan dolayı yaz seminerleri 24 Haziran ila 28 Haziran arasında gerçekleştirilecektir.

2024 Haziran öğretmen semineri kaç gün olacak?

ÖĞRETMENLER HAZİRAN SEMİNERLERİNİ NEREDE ALACAK, İSTEDİKLERİ YERDE ALABİLECEKLER Mİ?

Öğretmenler eski yıllarda haziran seminerlerini çalıştıkları okullarda almaktaydı ancak 2024 yılında Kurban Bayramı okulların kapandığı haftaya denk gelmesinden dolayı Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere yaz seminerlerini istedikleri ilden alma hakkı tanındı. Bu sayede birçok öğretmen Bayram sürecinde aileleri ile sevdikleri ile zaman geçirebilecek ve seminerler nedeniyle tekrardan onlardan ayrılmak zorunda kalmayacak.

Öğretmenler, www.veri.org.tr sitesi üzerinden semineri almak istedikleri ili, ilçeyi seçip çalıştıkları kurumlara da dilekçe yazarak semineri nerede alacakları ile ilgili işlemleri yapmış oldular.

Öğretmenler Haziran seminerlerini istedikleri yerde alabilir mi?

SEMİNERİ İL DIŞINDA ALAN ÖĞRETMENLER HANGİ OKULLARDA SEMİNER ALACAKLAR?

Millî Eğitim Bakanlığı, yaz seminerleri için öğretmenlere il ve ilçe tercihi yapma hakkı tanırken okul kısmında büyük bir soru işareti bıraktı. Bu yüzden il/ilçe dışında seminer alacak öğretmenlerin aklında “Seminerlerde hangi okulda olunacak?” sorusu belirmektedir. Bu sorularla ilgili birkaç görüş mevcut.

Bu görüşlerden bazılarını şu şekilde:

Öğretmenleri branş bazlı okullara ayırıp Millî Eğitim Bakanlığının bu sene ortaya koyduğu “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” eğitim sistemindeki değişiklikleri branş bazında incelenmesi.

Öğretmenler seminer almak istedikleri ilin Millî Eğitim Müdürlüğünün belirlediği okullarda branş fark etmeksizin seminerlerin alınması da bir diğer görüş.

Öğretmenler seminer almak istedikleri ilin Millî Eğitim Müdürlüğünde okul tercihi yaparak öğretmenlerin kendi istedikleri okullarda seminer alması.

Bu sürecin nasıl olacağı önümüzdeki hafta seminer döneminde açıklık kazanacağından dolayı öğretmenler kısa süreli bekleyişe devam etmek zorunda kalacaklar.

Öğretmen seminerleri yüz yüze mi olacak online mı? Haziran seminerleri online mı?

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ ONLİNE MI YÜZ YÜZE Mİ OLACAK?

Haziran seminerleri online mı oluyor? Bu sene Millî Eğitim Bakanlığının yaptığı çalışmalar doğrultusunda eğitim sisteminde büyük bir değişikliğe gidilmiştir. Bu değişiklikleri “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” çatısı altında alıp uzun zamandır öğretmenlere belirli illerde Bakanlık öğretmenlere yüz yüze seminerler vermektedir. Bakanlık bu sene müfredatta yapılan değişikliği oldukça önemsemekte ve bu değişikliğin uygulayıcısı olan öğretmenlerin bu değişikliklerin ne olduğunu fark edebilmeleri için üzerinde ciddi bir şekilde çalışmaktadır. Ancak öğretmenler, yaz döneminde yapılacak iş ve işlemlerin online (uzaktan) yapılmasının daha verimli olacağı kanısında.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” üzerinde sıkı bir şekilde durmakta. Bu yüzden online (çevrim içi) yerine yüz yüze olacağı konusu çok daha ağır basmaktadır.,

Bu süreçte online (çevrim içi) ya da yüz yüze kararı ile ilgili tüm dikkatler Millî Eğitim Bakanlığının vereceği karardadır.

EğitimGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir