5 gün ve üzeri devamsızlığı olan öğrenci belge alabilecek - Haber Jet

5 gün ve üzeri devamsızlığı olan öğrenci belge alabilecek

Eylül ayında başlayan 2023-2024 eğitim öğretim yılı, haziran ayına kadar devam etmekte. Bu süre içerisinde öğrenciler birçok sebepten devamsızlık yapabilmekte. Karnelerin verilmesine kısa süre kala 5 günden fazla devamsızlığı olan öğrenciler belge alıp alamayacaklarını merak etti.

Karne sürecine girdiğimiz bu haftalarda öğrencilerin ve velilerin aklında devamsızlık üzerine sorular dolaşmakta. 5 gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencilerin belge alabileceği detayı MEB tarafından belirtilirken, diğer durumları da gelin beraber öğrenelim.

ÖĞRENCİLERİN 1 YILDA KAÇ GÜN DEVAMSIZLIK HAKKI VAR?

Bir öğrenci eylül ayından haziran ayına kadar geçen sürede 10 gün özürsüz devamsızlık ve 20 gün de özürlü devamsızlık yapabilir. 10 gün özürsüz devamsızlıktan kastedilen, öğrenci rapor veya veli izni gibi unsurlar olmadan okula gelmeme durumudur.

20 günlük özürlü devamsızlıktan kastedilen ise, öğrenci bir sağlık kuruluşundan aldığı raporlar veya velisinin beyan ettiği izin dilekçesi ile kullanabildikleri devamsızlık durumlarıdır.

Yani, bir öğrenci 10 gün özürsüz ve 20 gün de özürlü devamsızlık ile 2 dönemde toplamda 30 gün devamsızlık hakkı vardır.

Birince dereceden yakınını kaybeden öğrenci özürsüz 10 günü geçmeyecek şekilde toplam 40 gün devamsızlık hakkı vardır.

Yatarak tedavi edilen veya organ nakli gerektiren hastalığı bulunan öğrencinin 60 gün devamsızlık hakkı vardır.

Öğrencilerin 1 yılda kaç gün devamsızlığı var?

5 GÜN VE ÜZERİ DEVAMSIZLIĞI OLAN ÖĞRENCİ BELGE ALABİLİR Mİ?

Daha önceki yıllarda okul devamsızlık süreleri öğrencilerin Takdir ve Teşekkür Belgesi almasında etki eden şartlardan biriydi ancak bu sene “5 gün devamsızlık” şartı kaldırıldı. Öğrencinin toplamda 30 günden fazla devamsızlığı olmadığı sürece karne ortalaması belge almaya yetiyorsa Takdir veya Teşekkür Belgesi’ni almaya hak kazanacaktır.

DEVAMSIZLIK SİLDİRİLİR Mİ?

İlk olarak “Sildirme” kavramının yanlışlığından bahsetmekte fayda var. Öğrenci okula herhangi bir sebepten dolayı devamsızlık yapmışsa yoklamaya devamsız gün sayısına o gün eklenecektir.

Bu “Sildirmek” kavramı neyi ifade etmektedir. Yukarıda da devamsızlığı iki kısma ayırmıştık; özürlü ve özürsüz diye.

Öğrencinin yaptığı devamsızlıklar ilk önce “10 GÜNLÜK ÖZÜRSÜZ DEVAMSIZLIK” kısmına yazılacaktır.

Eğer ki öğrencinin bir sağlık kuruluşundan raporu varsa veya ailesinden “Velisi” okula gelerek imzalayacağı dilekçe ile bu özürsüz devamsızlığı “20 GÜNLÜK ÖZÜRLÜ DEVAMSIZLIK” kısmına aktarılacaktır.

5 Gün ve üzeri devamsızlığı olan öğrenci belge alabilir mi?

“Özürlü Devamsızlık” ve “Özürsüz Devamsızlık” toplamı 30 günü geçememektedir.

Yukarıda belirtilen işlem dışında öğrencilerin sisteme işlenen devamsızlığının silinmesi gibi bir durum yoktur. Aksi takdirde not durumu ne olursa olsun, öğrenci sınıf tekrarı ile karşı karşıya kalabilmektedir.

Önemli Not: Veliler, okul idaresi veya öğrencilerimizin öğretmenleri ile görüşmek istediğinde eskiden olduğu gibi habersiz gidilemeyecek. Yeni düzenleme gereği Veli e-Okul sistemi üzerinden alacağı randevu ile hangi öğretmenle veya okul idaresinden kiminle görüşecekse o kişinin uygun saatlerinde görüşmesini gerçekleştirecektir.

Randevu alınmadan gidildiğinde veliler ilgili kişi ile görüşememe durumu ile karşı karşıya kalmaması için e-okul üzerinden randevularını almaları daha iyi olacaktır.

EğitimGündem

5 gün ve üzeri devamsızlığı olan öğrenci belge alabilecek” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Ekrem Ekrem

    Devamsızlığı olanın da belge alabilmesi iyi olmamış çocuklar okulu asacak nasılsa belge olacak verilecek diye

    Yanıtla
  • Ece Ece

    Devamsızlık sınırını aşanlar sınıfta kalacak mı

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir