İsrail ürünlerini boykot hareketi için oluşturulan boykot kontrol sorgulama siteleri - Haber Jet

İsrail ürünlerini boykot hareketi için oluşturulan boykot kontrol sorgulama siteleri

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Filistin'e yönelik saldırıları ve sistematik soykırımı devam ediyor. Saldırıların altından başlayan boykot hareketi devam ediyor. Oluşturulan bazı siteler aracılığıyla boykot ürün kontrolü yapılabiliyor.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırıları Gazze’ye yönelik saldırıları şiddetini arttırarak devam ediyor. Sistematik olarak Filistin halkını öldürmeye ve savaş suçu işlemeye devam eden İsrail’e destek veren markalar ve ürünler boykot ediliyor. Boykot ürünlerin olduğu ve hangi ürünün boykot olduğunun tespit edilebileceği siteler yer alıyor.

Kolektif bir bilinç ile hareket edildiği için boykot hareketi önemli bir noktada yer almakta. Ancak boykotun etkili olabilmesi için istikrarlı ve uzun süreli olması gerekiyor.

Yves Rocher boykot mu?

BOYKOT KONTROL SORGULAMA SİTELERİ

Boykot sorgulama sitelerinde İsrail ürünü olan, İsrail’e doğrudan veya dolaylı olarak destek veren ürünler yer alıyor.

Boykot kontrol sorgulama siteleri ve Instagram hesapları:

boykothareketi.com (@boykothareketicom), boykoturunleri.com.tr ve bilinclitüketim.com (@bilinclitüketimcom) siteleri üzerinden hangi ürünün boykot olup olmadığı öğrenilebiliyor. Instagram üzerinden @boykotdedektifi de boykot ürünleri paylaşan sayfalardan biri.

Yukarıdaki sitelere marka adları yazıldıktan sonra ürünün boykot olup olmadığı, neden boykot olduğu ve İsrail’e ne şekilde destek sağladığı bilgileri de yer alıyor.Popeyes boykot mu?

BOYKOT ÜRÜN DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Bilinçli Tüketim Hareketi (bilinclitüketim) sitesinde yer alan boykot değerlendirme kriterlerine göre ürünler üç çarpılı, 2 çarpılı ve 1 çarpılı şirket olarak yer almakta. Üç dereceli boykot kriterleri boykot hareketine istikrar kazandırmak ve tüketici alışkanlıklarına aşamalı bir şekilde yapılandırmak nedeniyle oluşturuldu.

BOYKOT MARKALARI HANGİLERİ?

Üç çarpılı şirketler arasında; İsrail ile işbirliği olan, doğrudan ayni ve nakdi destek sağlayan, orduya doğrudan hizmet sağlayan veya teknolojisine destek olan, Batı Şeria’da ve Kudüs’teki gayrimeşru yıkımlara araç sağlayan ve uluslararası organizasyonlarda İsrail’in sponsoru olan firmalar yer alıyor.

Ariel boykot mu?

İki çarpılı şirketler arasında; İsrail’e dolaylı yollardan maddi destek sağlayan, gayrimeşru İsrail yerleşim yerlerinde üretim yapan ve İsrail’le işbirliği olan firmalara yatırım yapan firmalar yer alıyor.

Bir çarpılı şirketler arasında ise İsrail’e destek olan şirketlerle ortaklığı olan, gayrimeşru İsrail yerleşimlerinde üretim yapan firmalara ortaklığı olan ve üretim yapanlarla ticaret yapan, Filistin’i destekleyen kişi ve şirketlere yaptırım uygulayan ve faaliyetleriyle İsrail’e meşruiyet kazandıran firmalar yer alıyor.

Editörün SeçtikleriGündemYaşam

İsrail ürünlerini boykot hareketi için oluşturulan boykot kontrol sorgulama siteleri” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Hacer Hacer

    Yahudiler boykotu önemsemediğini fiyatları yarıya indiririz yine alırlar sürümden kazanırız cümlesiyle anlatmıştı

    Yanıtla
  • Sezen Sezen

    Boykot ediyoruz ama gerçekten ediyor muyuz? Lüksümüzden taviz vermiyoruz bir yerden almasak da yine bir yerden yahudi ürünü alıyoruz başka yerden markadan alamam düşüncesiyle en basiti kıyafet alırken toplumsal ikiyüzlülük değil mi bu

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir