Engelliler Haftası idari izin genelgesi 2024 kapsamında 10 Mayıs engelliler için tatil - Haber Jet

Engelliler Haftası idari izin genelgesi 2024 kapsamında 10 Mayıs engelliler için tatil

10 Mayıs engellilere tatil mi, sorusuna cevap aranmakta. Engelliler Haftası idari izin genelgesi 2024 kapsamında 10-16 Mayıs tarihlerinin her sene Engelliler Haftası olarak geçmekte ve bu kapsamda genelge gereğince kamu personelleri izinli sayılmakta.

Engelli insanların problemlerine dikkat çekmek ve toplumda onlara daha rahat bir yaşam sunarak hayat standartlarını yükseltmek için Birleşmiş Milletlere üye ülkelerle birlikte 10-16 Mayıs tarihleri Engelliler Haftası olarak geçmekte.

Engelliler Haftası idari izin genelgesi 2024 detaylarını derledik.

10 MAYIS ENGELLİLERE TATİL Mİ?

2002/58 sayılı Genelge uyarınca 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü olan 10 Mayıs tarihinde kamuda görev yapan tüm engelliler idari izinli sayılacaktır.

Engelliler Haftası idari izin genelgesi 2024 kapsamında 10 Mayıs engelliler için tatil 2

Genelge’de yer alan madde şu şekilde:

“Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.”

ENGELLİLER HAFTASI 10-16 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA

Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler, 10-16 Mayıs’ı Engelliler Haftası olarak kabul eder ve bu süreç için çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturur.

Ülkemizde de engellilerin daha rahat bir hayat yaşaması, gün içerisinde ulaşımlarının kolaylaştırılması gibi basit durumların bile görmezden gelinmesine engel olarak pozitif ayrımcılık kapsamında çeşitli hizmetler verilmesi gerektiğinin altı çizilmekte.

Sosyal Devlet anlayışını benimseyen ülkemizde, belediyeler ve hükümetle birlikte, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi üzerine pek çok hizmet geliştirilmekte.

Ancak burada görev vatandaşlara da düşmekte.

Bir engellinin tekerlekli arabasıyla kaldırımda yürümesine engel olan arabalar, sarı çizgileri takip etmesine engel olan çevreye zarar veren vatandaşları uyarmalıyız veya biz bu kişilerden biri olmamalıyız.

Anayasamızın 61. maddesinde “Devlet engellilerin korunması ve toplum hayatına intibakını sağlayıcı tedbirler alır” ifadesi engellilerin yer alır.

Editörün SeçtikleriGündem

Engelliler Haftası idari izin genelgesi 2024 kapsamında 10 Mayıs engelliler için tatil” haberine 3 yorum yapıldı.

  • Mira Mira

    Engelli vatandaşları görmezden gelmemeliyiz.

    Yanıtla
  • Meltem Meltem

    Engelli insanların hayatını kolaylaştırdığımızds hayat daha yaşanılır oluyor

    Yanıtla
  • Şükrü Şükrü

    Asla görmezden gelmemeliyiz 10 Mayıs Engeliler Haftası Kutlu Olsun.

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir