Apple'ın tacı düştü! En iyi telefonlar listesinde zirvede artık Samsung var - Haber Jet

Apple’ın tacı düştü! En iyi telefonlar listesinde zirvede artık Samsung var

2024 sonuçlarına oranla Samsung Avrupa pazarında liderliği ele geçirdi! Samsung’un satışları %7 artarken, Apple’ın satışlarında %1’lik bir düşüş yaşandı.

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden biri olan Apple 2023 yılında akıllı telefon satışlarında elde ettiği başarıyla Samsung’un tahtına kısa süre de olsa oturmuştu. Ancak 2024’ün ilk çeyreğinde yaşanan değişimlerle birlikte bu tablo yeniden ve hızlıca tersine döndü.

Samsung Avrupa’da yapılan satışlarla zirveye geri dönerken Apple’ın tacı tekrar elinden alındı.

Apple’ın Tacı Düştü! En Iyi Telefonlar Listesinde Zirvede Artık Samsung VarGeçtiğimiz yılın sonlarına doğru iPhone satışlarının Samsung Galaxy serisini geride bırakmasıyla Apple, tarihinde ilk kez dünyada en çok satan marka unvanını kazanmıştı. Bunun üzerine 2024’ün ilk çeyreğindeki sonuçlar bu durumun kalıcı olmadığını gösterdi.

Apple’ın marka değerinin yanı sıra aslında fiyat-performans etkisinin kullanıcılar tarafından yetersiz bulunduğu da açıkça görüldü. Tüm bu tablonun ardından Apple’ın dışındaki diğer markaların ek artışlarla pazarda yükselişi daha da ilginç bir resim çizdi.

Apple’ın Tacı Düştü! En Iyi Telefonlar Listesinde Zirvede Artık Samsung VarÇok Satan Telefonlarda Taht Samsung’un: En İyi Telefonlar Hangileri?

Avrupa’da gerçekleştirilen satışlar incelendiğinde, Samsung’un %7’lik bir artışla zirveye yerleştiği görülüyor. Buna karşılık, Apple’ın satışlarında %1’lik bir düşüş yaşandı ve Samsung, rakibinden %7 daha fazla satış gerçekleştirdi.

Bu dönemde Avrupa’da akıllı telefon pazarının yeniden büyümeye başlaması da dikkat çekiyor.

Apple’ın Tacı Düştü! En Iyi Telefonlar Listesinde Zirvede Artık Samsung VarÖte yandan sadece Samsung ve Apple değil Çinli akıllı telefon üreticilerinin de bu büyümede etkili olduğunu belirtmek gerekiyor.

Ciddi bir hayran kitlesi edinen Xiaomi pazar payını geçen yılın aynı dönemine göre %11 artırdı. Bu artış hiç şaşırtıcı olmadı.

Ancak ciddi sıçrayış yapan firmalar %67’lik artışla Honor ve %59’luk artışla realme olduğu için sektör oldukça hareketlendi. Diğer taraftan “Diğerleri” kategorisinde bulunan firmaların satışları da %10 artış göstermişti.

Apple’ın Tacı Düştü! En Iyi Telefonlar Listesinde Zirvede Artık Samsung VarApple’ın yeni modeli iPhone 15 beklenen etkiyi yaratmadı. Bu da Samsung’un ardı ardına tanıttığı cihazlar ve diğer firmaların farklı segmentlerdeki rekabetiyle birlikte pazarın genel olarak büyüdüğü gösteriyor.

Bu tabloda Apple’ın pazarda geriye düşmesi oldukça beklenen bir durumdu diyebiliriz.

Ama Apple henüz geri adım atmış değil! Ancak Samsung’un güçlü performansı ve diğer rakiplerin yenilikçi adımları Apple’ı daha da rekabetçi olmaya zorlayacak gibi duruyor. Piyasada yaşanan bu değişimler teknoloji devlerinin rekabeti ve tüketici tercihlerindeki değişkenlikler açısından önemli bir gösterge.

Editörün SeçtikleriÖne Çıkan HaberlerTeknoloji

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir