Ankara'da eğitim görevlisi olan Eczacı Mehtap Uysal kalp krizi sonucu hayata veda etti! - Haber Jet

Ankara’da eğitim görevlisi olan Eczacı Mehtap Uysal kalp krizi sonucu hayata veda etti!

Prof. Dr. Mehtap Uysal'un ani bir kalp krizi sonucu hayata veda etmesi akademik camiada derin bir hüzne neden oldu. Değerli öğretim görevlisi Mehtap Uysal'ın vefatı sonrası tüm öğrencileri ve akademik çevresi taziye mesajlarını iletti. Akademik çevrede büyük bir kayıp olan saygıdeğer Prof. Dr. Mehtap Uysal'ın cenaze töreni ise Isparta Eğirdir'de

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin saygın öğretim üyelerinden ve emekli akademisyen Prof. Dr. Mehtap Uysal, geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti.

58 yaşında hayatını kaybeden Eczacı Mehtap Uysal’ın ölümü, hem akademik çevrelerde hem de eczacılık camiasında büyük üzüntü yarattı.

Prof. Dr. Mehtap Uysal kimdir?

ECZACI MEHTAP UYSAL ÖLDÜ MÜ?

Eğitimci ve bilim insanı Prof. Dr. Mehtap Uysal, Ankara’da ani bir kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı’nda uzun yıllar görev yapan ve burada profesör unvanını alan Uysal, akademik dünyada önemli katkılarda bulunmuş bir isimdi.

Prof. Dr. Mehtap Uysal kimdir?

MEHTAP UYSAL’IN OĞLU KAAN UYSAL ACI HABERİ DUYURDU

Prof. Dr. Mehtap Uysal’ın vefatını, oğlu Kaan Uysal sosyal medya üzerinden şu ifadelerle duyurdu:

“Annem, Prof. Dr. Mehtap Uysal’ı kaybettik. Cenazesi 09.06.2024 Pazar günü saat 13.00-14.00 arası Mehtap Uysal Eczanesi’nden kaldırılarak, 10.06.2024 Pazartesi günü öğle namazını müteakip Isparta Eğirdir Kervansaray Mezarlığında defnedilecektir. Başımız sağ olsun.”

Prof. Dr. Mehtap Uysal kimdir?

GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRETİM ÜYESİ OLAN MEHTAP UYSAL İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLANDI

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, sosyal medya hesabından paylaştığı taziye mesajında şunları belirtti:

“Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Değerli Hocamız Prof. Dr. Mehtap Uysal’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Cenazesi 9 Haziran 2024 Pazar günü saat 13.00-14.00 arasında Mehtap Uysal Eczanesi’nden kaldırılacak ve 10 Haziran 2024 Pazartesi günü öğle namazının ardından Isparta Eğirdir Kervansaray Mezarlığı’nda defnedilecektir. Değerli hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.”

Eczacı Mehtap Uysal öldü mü?

ECZACI PROF. DR. MEHTAP UYSAL KİMDİR?

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde doğan Prof. Dr. Mehtap Uysal, Remzi ve Hatice Uysal’ın kızı olarak dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini Eğirdir, Burdur ve Konya’da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden birincilikle mezun oldu.

1991 yılında aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmasötik Kimya Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını, 1996 yılında ise doktorasını tamamladı.

Ankara’da Eğitim Görevlisi Olan Eczacı Mehtap Uysal Kalp Krizi Sonucu Hayata Veda Etti!

Mehtap Uysal 2005 yılında doçent, 2010 yılında profesör unvanını aldı.

İyi derecede İngilizce ve İtalyanca bilen Prof. Dr. Uysal, akademik kariyerinde birçok makale ve araştırma çalışmasına imza attı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi eski Dekanı olarak da görev yapan Uysal, bilim dünyasında saygın bir yer edindi.

Ankara’da Eğitim Görevlisi Olan Eczacı Mehtap Uysal Kalp Krizi Sonucu Hayata Veda Etti!

PROF. DR. MEHTAP UYSAL İÇİN TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ’NDEN TAZİYE MESAJI

Türk Eczacılar Birliği, Prof. Dr. Mehtap Uysal’ın vefatına ilişkin sosyal medya platformu X’te yayınladığı mesajda şunlar yer alıyor:

“Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı (2019), Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya ABD emekli Öğretim Üyesi çok değerli hocamız Prof. Dr. Mehtap Uysal’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, tüm sevenlerine ve camiamıza başsağlığı ve sabır dileriz.”

BiyografiGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir