Emniyet, kuduz köpekleri Şanlıurfa'dan Ankara'ya götüren Buket Özgünlü Boyacı'yı tutukladı! Hastalıklı hayvanlar karantinaya alındı - Haber Jet

Emniyet, kuduz köpekleri Şanlıurfa’dan Ankara’ya götüren Buket Özgünlü Boyacı’yı tutukladı! Hastalıklı hayvanlar karantinaya alındı

Yaptığı açıklamayla dün gündeme gelen bir sosyal medya kullanıcısının karantinaya alınan kuduz köpekleri, Ankara'ya götürdüğü görüldü. Bunun üzerine teyakkuza geçen Ankara Valiliği, emniyet güçlerinin desteğiyle kadını gözaltını. Hastalıklı hayvanlar ise yeniden gözetim altına alındı.

Ankara Valiliği, gece geç saatlerde hasta köpeklerin Ankara’ya getirildiği iddiası üzerinde durarak çalışma başlattı.

Emniyet güçlerinin de desteğiyle kuduz teşhisi koyulan köpeklerin karantinaya alındığını ifade eden Valilik, sosyal medyada paylaşım yapan kişilerin ise gözaltına alındığını açıkladı.

Kuduz köpekleri Ankaraya götüren köpek velisi kimin hesabı, kimdir?

Ankara Valiliği X hesabından yapılan paylaşımda, “Hastalık taşıyan köpeklerin ilimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, Valiliğimizce, Kolluk Kuvvetlerimiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve diğer canlıların hayat hakkına yönelik her türlü hareket ve uygulamalarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız” ifadelerine yer verdi.

İkinci açıklamada ise

“İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları İlimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır.” dedi.

KUDUZ TEŞHİSİ KOYULAN KÖPEKLER KARANTİNAYA ALINDI

Köpeklerin karantinaya alınmasının ardından İHA’nın haberine göre, söz konusu hayvanları şehre yönlendiren ve getiren kişiler yakalandı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda gözaltına alınan ve haklarında yasal işlemlere başlanan kişilerin ise kimliği belirsiz.

KÖPEK VELİSİ BUKET ÖZGÜNLÜ BOYACI KİMDİR?

Instagram’da ve Tiktok’ta köpek velisi kullanıcı adıyla paylaşım yapan kişiler, geniş takipçi kitlesine ulaştı. Köpek velisi hesabının sahibi Buket Özgünlü’dür.

Özellikle engelli sokak köpekleri için yaptığı barınak ve yardımlarla gündeme geliyordu. 2017 yılından bu yana sokak hayvanlarının beslenme ve bakımını üstleniyor.

Buket Özgünlü,  2019 yılında sokak hayvanlarına yaptığı yardımları genişletmek adına Yaşama Tutunan Patiler Derneği’ni kurdu. Dernek kapsamında 2020 yılında 20.000 m2 alan üzerine yaşam alanı inşa ederek burada engelli ve travma atlatmış köpeklere bakmaya başlandı.

ŞANLIURFA’DAN ANKARA’YA KUDUZ KÖPEKLERİ GETİREN KADIN TUTUKLANDI MI?

Şanlıurfa’da kuduz karantinası ilan edilmiş bölgedeki 35 hasta köpeği Ankara’ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı.

3. SayfaSon Dakika

Emniyet, kuduz köpekleri Şanlıurfa’dan Ankara’ya götüren Buket Özgünlü Boyacı’yı tutukladı! Hastalıklı hayvanlar karantinaya alındı” haberine 4 yorum yapıldı.

  • Melike Adıyaman Melike Adıyaman

    uyutulmaması için yapmış sanırım ama hastalıklı köpekleri getirerek iyice göze çarpmasına sebep oldu

    Yanıtla
  • Sefer Sefer

    bu kadın köpekleri dilendiriyor yıllardır.

    Yanıtla
  • sevim sevim

    bu kadın aklını mı kaçırdı

    Yanıtla
  • Büşra Büşra

    Şanlıurfa’dan Ankara’ya köpek kaçırmış kadın resmeen inanılmaazz

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir