Kızıl Goncalar'da sık sık reklamı yapılan İngiltere merkezli marka Dyson boykot değil - Haber Jet

Kızıl Goncalar’da sık sık reklamı yapılan İngiltere merkezli marka Dyson boykot değil

Markalar ürünlerinin tanıtımını sadece reklamlar aracılığıyla değil dizilerde de ürün yerleştirmeler üzerinden yapıyor. Özellikle son dönemlerde severek takip edilen dizilerden olan Kızıl Goncalar'da yapılan reklam yerleştirmeleri sosyal medyada konuşuluyor. Dizide olaylar bütün ciddiyetle devam ederken biri yere bir şey döküyor nasıl temizleyeceğiz derken içerden bir Dyson geliyor. Öte yandan boykot ürünleri kullanan diziler ve influencerlar gündemdeyken Dyson boykot mu, İsrail ürünü mü soruları araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Dizilerde markaların yaptığı ürün yerleştirmeleri her bölüm sonrası sosyal medyada gündeme geliyor. Bir yandan da İsrail’e ait ve İsrail’e destek veren markalar boykot edilirken boykot ürünlerin dizilere yerleştirerek tanıtılması tartışmalara neden olmakta.

Son olarak Kızıl Goncalar dizisinde Özgü Namal’ın oynadığı Meryem’in sahnelerine yerleştirilen Dyson ve Sparx ürünleri çok konuşuluyor. Ardından Dyson boykot mu, İsrail malı mı sorularının cevaplarına dair detaylar haberimizde yer alıyor.

Kızıl Goncalar’da Sık Sık Reklamı Yapılan İngiltere Merkezli Marka Dyson Boykot Değil

Saç şekillendirme, el süpürgesi ve robotuyla popüler olan Dyson markası İngiliz mucit James Dyson’a ait.

İlk olarak İngiltere’de üretilmeye başlanan marka daha sonrasında üretim merkezlerini Malezya, Singapur ve Filipinler gibi farklı ülkelere yaydı.

Dünyaya açılan markanın 50’den fazla ülkeye satışı gerçekleşmektedir.

Kızıl Goncalar’da Sık Sık Reklamı Yapılan İngiltere Merkezli Marka Dyson Boykot Değil

DYSON İSRAİL ÜRÜNÜ MÜ?

Bir markanın İsrail ürünü olup olmadığı ve boykot kategorisinde değerlendirilmesi için birkaç şart oluyor.

Bu şartlar arasında öncelikli olarak direkt İsrail’e doğrudan ve nakdi destek sağlaması, işbirliği halinde olması, orduya doğrudan hizmet eden ürünler üretmesi, Kudus ve Batı Şeria’da yıkımlara neden olan araçları sağlayan firmalar ve İsrail’in uluslararası organizasyonlarında sponsor olan firmalar yer alıyor.

İsrail’e dolaylı yoldan maddi destek sağlayan,İsrail’e destek olan şirketlerle ortaklık ilişkisi olan, İsrail yerleşimlerinde üretim yapmaları, Filistin’i destekleyenlere yaptırım uygulayan ve İsrail’e meşruiyet kazanmasına destek olan marka ve firmalar boykot ediliyor.

Bu şartlar göz önünde tutularak yapılan araştırmalar sonucu İngiltere merkezli Dyson ürünlerinin çoğu İngiltere’de üretiliyor.

Kızıl Goncalar’da Sık Sık Reklamı Yapılan İngiltere Merkezli Marka Dyson Boykot Değil

Ürün parçalarının İsrail’den temin edilip edilmediği tam olarak bilinmese de markanın daha öncede belirttiğimiz gibi Malezya, Singapur ve Filipinler’de üretim merkezleri bulunuyor.

Üretim sürecinde de İsrail’le görünür herhangi bir ilişkisi olmadığı tespit edilen Dyson İsrail malı/boykot ürün değildir.

Ayrıca boykot sürecinde ortaya çıkan boykot ürünlerinin aramasının kolaylıkla yapılabildiği Bilinçli Tüketim Hareketi’nin sayfasında da Dyson markası araması yapıldığında herhangi bir sonuç çıkmamaktır.

Bu da Dyson’ın boykot ürün olmadığını doğrulamakta.

TrendFilm Dizi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir