Türkiye'de gerçek IMAX deneyimine az kaldı! CineNova sinemaları IMAX salonları Ankara ve İstanbul'a geliyor - Haber Jet

Türkiye’de gerçek IMAX deneyimine az kaldı! CineNova sinemaları IMAX salonları Ankara ve İstanbul’a geliyor

Türkiye'de IMAX salonları nerede, kaç tane IMAX sineması var, bilet fiyatları ne kadar? sorularını sizler için derledik.

Türkiye’nin ilk lazer projeksiyonlu IMAX salonları olarak tanıtılan CineNova tarafından İstanbul ve Ankara’da açılıyor.

İlk aşamada 4 adet açılacak salonların yakında hizmete sunulacağı belirtilse de net bir tarih bulunmasa da 2024’te devreye girmesi beklenmekte.

TÜRKİYE’DE KAÇ IMAX SALONU VAR?

Oppenheimer ve Dune filmleriyle ülkemizde daha fazla gündeme gelen bu sinema salonları şu an Türkiye’de 8 tane bulunmakta.

IMAX 70 mm filmleri

O dönem IMAX salonlarında sinema izleyenler, bunların yurt dışındakilerle alakası olmadığını söyleyerek sosyal medyada “IMAX’e boşuna para vermeyin” çağrısında bulundu.

Ülkemizde henüz olmayan lazer projeksiyon teknolojili IMAX salonlarının yakında İstanbul ve Ankara’da açıklanacağı söylendi.

Bu sinemaların İstanbul’da Marmara Forum ve Forum İstanbul; Ankara’da Gordion’da yer alması beklenmekte.

Türkiye'de gerçek IMAX deneyimine az kaldı! CineNova sinemaları IMAX salonları Ankara ve İstanbul'a geliyor 2

Yeni salonların 4K görüntü sağlaması, karanlık bir ortam olmadan renklerin belli olduğu bir sinema deneyimi sunması ve ses deneyiminin daha iyi olması beklenmekte.

Türkiye’de hâlihazırda sekiz IMAX salonu bulunuyor.

Türkiye’de sınırlı sayıda IMAX salonu olmasına rağmen Avrupa’da en çok hasılat elde edilen on ülkeden biri olarak dikkat çekiyor.

Yeni açılacak olanların bilet fiyatları henüz belli olmazken hali hazırda var olan salonlarda öğrenci 325’ten başlarken, tam bilet fiyatları 350 TL’den başlıyor.

TeknolojiTrend