Tek çatı altında 3 dijital platform: StreamSaver bir arada abonelik modeli sunuyor - Haber Jet

Tek çatı altında 3 dijital platform: StreamSaver bir arada abonelik modeli sunuyor

Dijital yayın platformlarının hızla yayıldığı ve kullanıcıların çeşitli abonelikler arasında seçim yapmakta zorlandığı bir dönemde müjdeli haber geldi! Comcast'in yeni girişimi StreamSaver büyük bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Netflix, Apple TV+ ve Peacock gibi popüler platformları tek bir abonelik paketi altında birleştiren StreamSaver izleyicilere büyük bir tasarruf sunmayı vaat ediyor.

Comcast’in yeni girişimi StreamSaver, dijital yayın dünyasında büyük bir yankı uyandırarak Netflix, Apple TV+ ve Peacock gibi dev platformları tek bir abonelik paketinde bir araya getiriyor. Comcast CEO’su Brian Roberts tarafından duyurulan bu yeni hizmet, dijital yayın platformlarının yaşadığı zorluklara karşı kapsamlı bir çözüm sunmayı hedefliyor.

Son yıllarda dijital yayın platformları, TV ve sinema kültüründe köklü değişiklikler yaparak büyük bir popülerlik kazandı. Ancak, piyasadaki yoğun rekabet ve artan maliyetler, bu platformları zorlamaya başladı. Çözüm olarak birçok dev medya şirketi, konsolidasyon yoluna giderek hizmetlerini birleştirme kararı aldı.

Tek çatı Altında 3 Dijital Platform: Streamsaver Bir Arada Abonelik Modeli SunuyorBu bağlamda Warner Bros. Discovery ve The Walt Disney Company, Max, Hulu ve Disney Plus’ı ortak bir abonelik modeli altında sunma kararı aldı. Benzer şekilde Disney, Fox ve Warner Bros Discovery de Venu Sports adında ortak bir spor yayını hizmeti duyurdu.

Comcast, bu trende katılarak StreamSaver adını verdiği yeni hizmetini duyurdu. Roberts, New York’ta düzenlenen MoffettNathanson 2024 Medya, İnternet ve İletişim Konferansı’nda yaptığı açıklamada, StreamSaver’ın büyük dijital yayın platformlarını ‘oldukça uygun’ bir ücretle tek pakette birleştireceğini belirtti.

Tek çatı Altında 3 Dijital Platform: Streamsaver Bir Arada Abonelik Modeli SunuyorBu yenilikçi girişim, Peacock, Netflix ve Apple TV+ hizmetlerini kapsayan bir abonelik paketini kullanıcılara sunmayı planlıyor.

StreamSaver hizmeti, başlangıçta yalnızca ABD’de geçerli olacak. Roberts, bu üç akış hizmetinin “bugün piyasada bulunan her şeyden çok daha düşük bir ücretle” sunulacağını ifade etti. Aylık 15 dolar olarak belirlenen abonelik ücreti, Amerikalı kullanıcılara %35 oranında bir tasarruf imkanı sunuyor.

Tek çatı Altında 3 Dijital Platform: Streamsaver Bir Arada Abonelik Modeli SunuyorBuna ek olarak Comcast, Netflix ve Apple TV+’ı, Peacock ve 40 ücretsiz TV kanalını içeren Now TV yayın akışı hizmetine ayda 30 dolara kullanıma açacak.

Roberts bu fiyatlandırmanın tanıtım amaçlı olmadığını, gündelik bir fiyatlandırma olduğunu vurguladı.

“Amacımız tüketicilere değer katmak ve diğer şirketlerin akış işlerinden bazı paylar elde edebilmek” değerlendirmesinde bulunan Roberts, Comcast’in 60 yıllık video pazarlama tecrübesinin bu yeni girişimle taçlandığını belirtti.

Tek çatı Altında 3 Dijital Platform: Streamsaver Bir Arada Abonelik Modeli SunuyorStreamSaver hizmetinden yararlanmak için Comcast’in Xfinity İnternet ve/veya Xfinity TV abonesi olmak gerekiyor. Bu hizmet şimdilik ABD ile sınırlı olsa da, medya devleri kurulan ortaklıkları dünya çapına taşımak için yeni çözümler aramaya devam edecek.

Comcast’in bu yeni girişimi, dijital yayın platformları arasında yaşanan rekabeti yeniden şekillendirirken, kullanıcılara daha uygun fiyatlarla daha fazla içerik sunma hedefiyle dikkat çekiyor.

StreamSaver, dijital yayın dünyasında yeni bir dönemin kapılarını aralarken, kullanıcıların beklentilerini karşılamak ve piyasadaki konumunu güçlendirmek için önemli bir adım atıyor.

TeknolojiFilm DiziTrend

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir