Elon Musk’ın yapay zeka tahminleri herkesi korkuttu! VivaTech 2024 konferansında konuşulanlar - Haber Jet

Elon Musk’ın yapay zeka tahminleri herkesi korkuttu! VivaTech 2024 konferansında konuşulanlar

VivaTech 2024 teknoloji zirvesine Elon Musk da katıldı! Musk’ın yapay zekanın geleceği hakkında hem iyimser hem de karamsar öngörüleri izleyicilerde büyük yankı uyandırdı!

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen VivaTech 2024 teknoloji zirvesinde Elon Musk da konuştu! Ünlü teknoloji girişimcisi Elon Musk’ın yapay zeka hakkındaki öngörüleri ve endişeleri gündem yarattı!

Konferansa webcam aracılığıyla bağlanan Musk yapay zekanın gelecekteki etkileri üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yapay Zeka Geliştiğinde Gelecekte İşlerimize Ne Olacak?

Başarılı iş adamı Elon Musk yapay zekanın insanların işlerini ellerinden alacağını savundu. Bu durumu olumsuz bir gelişme olarak görmek yerine yeni fırsatlar olarak değerlendirmek gerektiğini belirtti.

İyi bir senaryoda muhtemelen hiçbirimizin geleneksel anlamda bir işi olmayacağını öne süren Musk şöyle devam etti:

Elon Musk’ın Yapay Zeka Tahminleri Herkesi Korkuttu! Vivatech 2024 Konferansında Konuşulanlar“İnsanlar hobi olarak iş yapabilecekler. Yapay zeka ve robotlar, istediğiniz mal ve hizmetleri sağlayacak. Böylece mal ve hizmet konusunda herhangi bir eksiklik hissedilmeyecek.”

Elon Musk’a göre asıl mesele işin kendisi değil, hayatın anlamı olacak. Bilgisayar ve robotlar her şeyi bizden daha iyi yaparsa insanların hayatlarının anlamı ne olacak? Bu noktada insanlara yine de yer olabileceğini düşünen Musk “Yapay zekaya mana katabiliriz” dedi.

Evrensel Yüksek Gelir: Yeni Bir Kavram mı?

Elon Musk aslına bakarsanız bu senaryonun işlemesi için “evrensel yüksek gelir” gerektiğini vurguluyor. Ancak bu kavramın ne anlama geldiğini detaylandırmadı. Yalnızca “evrensel temel gelir”den farklı olduğunu belirtti.

Evrensel temel gelir ise devletin her bireye düzenli bir gelir sağlamasını öneren bir sosyal güvenlik kuramı olarak biliniyor.

Elon Musk’ın Yapay Zeka Tahminleri Herkesi Korkuttu! Vivatech 2024 Konferansında KonuşulanlarElon Musk’ın Teknoloji Korkusu ve Çocuklara Uyarısı

Konuşmasında yapay zekayla ilgili pembe bir tablo çizmeyen Musk en büyük korkusunun teknoloji olduğunu belirtti.

Özellikle çocukların sosyal medyada geçirdikleri süre konusunda ailelere uyarılarda bulundu. Elon Musk “dopamin seviyelerini en üst düzeye çıkaran yapay zekanın çocukları programladığını” savundu ve bu sürenin kısıtlanması gerektiğini söyledi.

Bu konuda hali hazırda birçok uzmanın da ebeveynleri uyardığını düşünürsek, anne ve babaların çocuklar için sosyal medya ve ekran bağımlılığı için dikkatli olmaları çok önemli.

Elon Musk’ın Yapay Zeka Tahminleri Herkesi Korkuttu! Vivatech 2024 Konferansında KonuşulanlarSiyaseten Doğruculuk: Yapay Zeka Taraflı Mı?

Elon Musk OpenAI, Google ve Meta gibi şirketlerin yapay zeka sistemlerinin doğruyu aramaktan ziyade siyaseten doğruculuğu tercih ettiğini öne sürdü. Bu eleştirilerinin yanında kendi girişimi olan xAI ve Grok adlı sohbet botu ile bu alanda kendine yer açmaya çalıştığını da ek olarak belirtti.

Teknoloji sitesi Quartz, tüm yapay zeka girişimlerinin insanlığı diğerlerinden kurtarmayı vaat ettiğini ve Musk’ın da aynı çizgiyi sürdürdüğünü yorumladı.

Elon Musk’ın bu tahminleri ve uyarıları yapay zekanın gelecekteki rolü üzerine düşünmemizi ve hazırlıklı olmamızı gerektiriyor. Özellikle de sağlıklı ve sürdürülebilir bir gelecek için tüm bu öngörüleri mutlaka dikkate almak önemli.

Elon Musk’ın Yapay Zeka Tahminleri Herkesi Korkuttu! Vivatech 2024 Konferansında KonuşulanlarYapay Zekaya Çok Mu Yavaş Adapte Olduk?

Son yıllarda yapay zeka alanında kaydedilen gelişmeler hem şirketleri hem de bireyleri aslında yeni bir dünyaya hazırlanmaya zorladı diyebiliriz.

Bununla birlikte Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından ocak ayında yapılan bir araştırma şirketlerin yapay zekaya adaptasyonunun beklenenden çok daha yavaş ilerlediğini ortaya koydu.

Psikologlar, sanatçılar, öğretmenler ve yaratıcı işler yürütenlerin yapay zeka tarafından tamamen elimine edilmesi pek çok uzman tarafından gerçekçi bulunmuyor. Bu tür işlerdeki insani iletişim ve duygusal zeka gereksinimi bu duruma gerekçe olarak gösteriliyor.

TeknolojiEditörün SeçtikleriGündemYapay Zeka

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir