Sadettin Saran, Ali Koç ile görüşmesi sonrası Fenerbahçe başkan adaylığından çekildi! Ali Koç bir dönem daha aday olacak - Haber Jet

Sadettin Saran, Ali Koç ile görüşmesi sonrası Fenerbahçe başkan adaylığından çekildi! Ali Koç bir dönem daha aday olacak

Fenerbahçe'de başkanlık düğümü çözülüyor. Haziran ayında yapılacak başkanlık seçiminde beklenmedik bir gelişme yaşandı. Sadettin Saran, Ali Koç ile bugünkü görüşmesi sonrası Fenerbahçe başkan adaylığından çekildi. Fenerbahçe'de mevcut başkanlık görevini yürüten Ali Koç sarı lacivertli kulüpte en az bir dönem daha başkanlığa devam etme kararı aldı.

Fenerbahçe’de önümüzdeki ay gerçekleşmesi beklenen başkanlık yarışında yeni bir gelişme yaşandı. Fenerbahçe’de yeniden aday olup olmayacağı merak konusu olan mevcut başkan Ali Koç, başkanlık için aday olması beklenen Sadettin Saran ile bir araya geldi.

Fenerbahçe’de Ali Koç ile Saaddetin Saran arasında kritik bir zirve gerçekleşti. Bugün gerçekleşen Ali Koç, Sadettin Saran görüşmesi sonrası spor camiasını ve Fenerbahçe taraftarlarını yakından ilgilendiren bir karar çıktı. Gazeteci ve Sports Digitale Genel Yayın Yönetmeni Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre, Sadettin Saran da Ali Koç lehine çekilme kararı aldı.

Gözlerin çevrildiği bu görüşme sonrasında başkan adayı olması beklenen Sadettin Saran ise adaylıktan çekildi. Ali Koç, Fenerbahçe’de yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Aday olmama kararından vazgeçen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bir dönem daha başkanlığa talip oldu.

Sadettin Saran adaylık konusunda verdiği bu karar Fenerbahçe başkanlık yarışında sürpriz gelişme olarak nitelendirildi.

Sadettin Saran, Ali Koç Ile Görüşmesi Sonrası Fenerbahçe Başkan Adaylığından çekildi! Ali Koç Bir Dönem Daha Aday Olacak

SADETTİN SARAN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Sadettin Saran, Fenerbahçe Başkan adaylığından çekildiğini şu sözlerle açıkladı:

“Bilindiği üzere, kulübümüzün yaklaşan olağan seçimli kongresiyle ilgili olarak, Başkanımız Ali Koç’un adaylığı durumunda aday olmayacağımızı, diğer durumda ise ekibimizle birlikte kulübümüzü yönetmeye talip olduğumuzu bir çok kez gerekçeleriyle belirtmiştik.

10 Mayıs Cuma gününe kadar Sayın başkanın göreve devam etmekle alakalı ortaya bir irade koymaması halinde, 13 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla şartsız olarak bu kutsal göreve talip olacağımızı ifade etmiştik.

Sayın Başkan, 10 Mayıs Cuma günü saat 16.00’da bizleri arayarak tarafımıza görüşme isteğini iletmiş ve bugün saat 12.00 itibarıyla da yönetici arkadaşlarıyla birlikte bizleri onurlandırmıştır.

Başkanımız bizlere kulübümüzün geleceğiyle ilgili planlarından samimiyetle bahsetmiş, Fenerbahçe’ye hizmet yarışında hedeflerini anlatarak hepimizin arzu ettiği başarılı, kenetlenmiş bir Fenerbahçe için kulübümüzün başında göreve devam etmek istediğini açıkça ifade etmiştir.

Sayın başkanın yepyeni bir ruh ve oluşum ile birlikte, kulübümüze hizmetlerinin artarak devamını temenni ediyor; arkadaşlarımızla birlikte yaklaşan seçimli olağan kongredeki adaylığımızı Başkanımız Ali Koç lehine çekiyoruz. Seçimlerimizin camiamıza ve Türk sporuna hayırlı olmasını diler, en derin saygılarımızı sunarız” dedi.

Sadettin Saran, Ali Koç Ile Görüşmesi Sonrası Fenerbahçe Başkan Adaylığından çekildi! Ali Koç Bir Dönem Daha Aday Olacak

Sadettin Saran, 7 Mayıs’ta yaptığı açıklamayla Fenerbahçe başkanlığı için Ali Koç’un kesin kararını cuma gününe kadar vermemesi durumunda adaylığını netleştireceğini duyurmuştu.

Sadettin Saran, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Sayın Başkanımız Cuma gününe kadar aday olma yönünde bir irade ortaya koyarsa, sözümüzün gereği, başkanımız lehine seçimlerden çekileceğiz ve başkanımızın önderliğinde kulübümüzü maddi manevi desteklemeyi sürdüreceğiz.

Diğer durumda, Pazartesi gününden itibaren, şartsız olarak kulübümüzü yönetmeye talip olduğumuzu ilan edecek; Türk spor tarihinin en hazır yönetimi olma iddiamız ve süre sabır istemeden derhal başarı hedefimize odaklanarak çalışmalarımızı hızlandıracağız.”

FENERBAHÇE BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

Sarı Lacivertli kulüpte Haziran ayında gerçekleştirilecek olağan seçimli genel kurulda iki isminde aday olup olmayacağı spor camiasında merak konusuydu.

Fenerbahçe başkanlık seçiminin net tarihi henüz bilinmese de Haziran ayının başında yapılması bekleniyor.

Yürürlükteki tüzüğe göre Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı 3 yıl süre ile görev alıyor. Olağan genel kurullar kulüp tüzüğüne göre iki veya üçer yıl ara ile yapıldı.

SporSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir