Dünya'ya 225 milyon km uzaklıktan bir lazer mesaj ulaştı! Mars'ın yolunu açabilir - Haber Jet

Dünya’ya 225 milyon km uzaklıktan bir lazer mesaj ulaştı! Mars’ın yolunu açabilir

NASA'dan Dünya'ya tarihi lazer iletişim başarısı yazıldı. Tam 225 Milyon kilometre uzaktan mesaj geldi. Heyecanlandıran gelişmeyi NASA duyurdu. Dünya ile Mars'ın yörüngeleri arasında kurulan bağlantı ilerleyen dönemler için Mars'ın yolunu açabilir.

NASA 225 Milyon km (140 milyon mil) öteden uzay lazer mesajı aldı.

NASA’nın Psyche uzay aracındaki derin uzay iletişim teknolojisi büyük bir başarıya imza attı.

Dünya'ya 225 milyon km uzaklıktan bir lazer mesaj ulaştı! Mars'ın yolunu açabilir 2

Dünya ile Güneş arasındaki mesafenin 1,5 katı olan bu uzaklıktan gelen mesaj, NASA’nın Psyche uzay aracı tarafından gönderildi.

NASA’nın Psyche uzay aracındaki Derin Uzay Optik İletişim teknolojisi gösterisinin başarısı, derin uzay iletişiminin geleceğinde ileriye doğru atılan önemli bir adım olacak.

NASA’ya göre bu başarı, gelecekte Mars’a yapılacak misyonların yolunu açacak.

Karmaşık bilimsel bilgilerin, yüksek çözünürlüklü görüntülerin ve videoların daha yüksek veri hızında iletişimini mümkün kılan bu teknoloji, insanlığın bir sonraki dev atılımını, insanları Mars’a göndermeyi desteklemede çok önemli bir rol oynayacak.

Bu uzay aracı gelecekte optik iletişimi nasıl kullanabileceğine dair ipuçlarını bizlere verdi. Artık yüksek çözünürlüklü görüntü ve videolar daha yüksek veri hızında iletişim mümkün olacak.

Mars’a yolculuk hayalleri 2003-2021 yılları arasında oldukça ileri taşındı. İnsanlı bir yolculuk henüz gerçekleşemese de bir dizi gezgin robot, Mars yüzeyine zorlu inişi başarabildi. Hatta NASA, Kızıl Gezegen’e Opportunity, Spirit, Phoenix ve Curiosity gibi bir dizi keşif robotunu başarı ile indirdi.

Dünya'ya 225 milyon km uzaklıktan bir lazer mesaj ulaştı! Mars'ın yolunu açabilir 3

Peki, İnsanlık bir gün Mars’a ayak basacak ama orada yaşayabilecek mi?

NASA’da çalışan bilim insanları Dünya’ya 225 milyon kilometre uzaklıktan bir lazer mesaj ulaştırıldığını duyurdu.

225 MİLYON KM UZAKTAN GELEN LAZER MESAJ

Dünya’nın ötesine geçen görevlerle iletişim kurmak için yalnızca radyo dalgalarını kullanan NASA, Psyche uzay aracında bulunan NASA’nın Derin Uzay Optik İletişim alıcı-vericisi sayesinde  Dünya’ya 225 milyon kilometre uzaklıktan bir lazer mesaj ulaştırdı.

Bu yeni teknoloji sayesinde iletişimde devrim niteliğinde bir dönüşüm yaşanacak, aynı zamanda uzayın derinliklerindeki sırları çözmede bize daha hızlı veri sağlayacak.

Psyche uzay aracı şu anda Mars ve Jüpiter arasındaki ana asteroit kuşağına doğru yolculukta.

Uzay aracının Dünya’dan uzaklaştıkça veri aktarım hızının azalması beklenirken, 8 Nisan’daki test sırasında uzay aracı, test verilerini maksimum 25 Mbps hızında ileterek projenin bu mesafede en az 1 Mbps hızın mümkün olduğunu kanıtladı.

Son DakikaGündemTeknoloji

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir