Bir Cumhuriyet Şarkısı filminin 29 Ekim’de vizyona girmesi planlanıyor - Haber Jet

Bir Cumhuriyet Şarkısı filminin 29 Ekim’de vizyona girmesi planlanıyor

BKM Yazı Grubu'nun kaleme aldığı Bir Cumhuriyet Şarkısı filminden detaylar netleşmeye başladı. Bir Cumhuriyet Şarkısı oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi araştırılan konular arasında. İşte 1930’lu yıllar Türkiye’sini anlatan Cumhuriyet Şarkısı filminin vizyon tarihi ve sinema tutkunları tarafından merak edilenler…

Başrollerinde Salih Bademci, Ertan Saban, Ahmet R. Şungar, Birce Akalay ve Melis Sezen gibi ünlü isimlerin yer aldığı Bir Cumhuriyet Şarkısı film ile ilgili detaylar netleşmeye başladı.  Film çekimlerinden kareler gelmeye devam ederken Bir Cumhuriyet Şarkısı filmi ne zaman vizyonda sorusu yanıt buldu.

Sinemaseverlerin merakla beklediği filmin detaylarını sizin  için derledik…

BİR CUMHURİYET ŞARKISI VİZYON TARİHİ

BKM’nin yapımcılığını üstlendiği Bir Cumhuriyet Şarkısı filminin bu yıl 29 Ekim’de vizyona girmesi planlanıyor.

Bir Cumhuriyet Şarkısı filminin 29 Ekim’de vizyona girmesi planlanıyor 2

ÇEKİMLER NEREDE YAPILIYOR?

Güçlü kadrosu ile dikkat çeken filmin çekimlerinin Ankara’da devam ettiği ve çekimlerinin 8 hafta sürmesi planlanıyor.  Bir Cumhuriyet Şarkısı filminin mekân, kostüm saç ve makyaj çalışmaları aylar sürmüş ardından çekimlere başlanmıştı.

BİR CUMHURİYET ŞARKISI FİLMİ KONUSU

BKM’nin tarihi film projesi Bir Cumhuriyet Şarkısı, 1930’lu yıllar Türkiye’sine ayna tutacak. Ahmet Adnan Saygun’un hikayesinin yer aldığı filmde Salih Bademci ilk Türk operasının bestecisi ve Devlet Sanatçısı unvanını alan ilk isim olan Ahmet Adnan Saygun’a, Ertan Saban Mustafa Kemal Atatürk’ e hayat verecek.

Bir Cumhuriyet Şarkısı filminin 29 Ekim’de vizyona girmesi planlanıyor 3

BİR CUMHURİYET ŞARKISI FİLMİ OYUNCU KADROSU

Yönetmen Koltuğunda Yağız Alp Akaydın’ın oturduğu filmin oyuncuları arasında şu isimler rol alıyor;

Salih Bademci

Ertan Saban

Ahmet R. Şungar

Birce Akalay

Melis Sezen

Şifanur Gül

Mehmet Özgür

Emre Karayel

Bensu Soral

Okan Yalabık

AHMET ADNAN SAYGUN KİMDİR?

Ahmed Adnan Saygun 7 Eylül 1907 İzmir’de doğmuştur. Türk Beşleri arasında yer alan Klasik müzik bestecisi, müzik eğitimcisi ve etnomüzikologdur.

Ahmet Adnan Saygun, 1912 yılında İzmir’deki Hadika-i Subyan İlkokulu‘na başlamıştır. Müzik derslerindeki üstün başarısı herkesin dikkatini çekmiştir. Kendini müzik ile başka diyarlara taşıyan Ahmet Adnan Saygun, güzel soprano sesiyle duyduğu şarkıları bir defa dinlemesine rağmen eksiksiz, düzgün, tam bir şekilde okuyabilmiştir.

1934 yılında yine Mustafa Kemal Atatürk’ün talebiyle “Taşbebek” operasını bestelemiştir. Bu operada yeni Cumhuriyet insanının doğuşunu anlatmıştır.

Türk müzik tarihinde Türk Beşleri olarak anılan bestecilerden birisi olan Saygun, ilk Türk operasının bestecisidir ve “Devlet sanatçısı” unvanını alan ilk sanatçıdır. Cumhuriyet Dönemi Türk müziğinin en çok seslendirilen eserlerinden “Yunus Emre Oratoryosu” en önemli yapıtıdır.

Saygun’nun yurtdışındaki konserlerde yüzlerce eseri seslendirildi. Klasik Batı müziği formlarında opus numarası verilmiş 75 bestesi vardır.

Ahmet Adnan Saygun, 6 Ocak 1991 tarihinde İstanbul‘da vefat etmiştir.

Kültür Sanat

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir