ÖSYM tarafından düzenlenen YKS soruları çalındı iddiaları gündemde! İçişleri Bakanı YKS 2024 sorularının sızdırılmasına dair açıklamada bulundu - Haber Jet

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS soruları çalındı iddiaları gündemde! İçişleri Bakanı YKS 2024 sorularının sızdırılmasına dair açıklamada bulundu

YKS soruları sızdırıldı iddiaları üzerine sosyal medyada çok ciddi bir kargaşa yaşandı! ÖSYM'den henüz bir açıklama gelmezken İçişleri Bakanı'ndan konuya ilişkin bir açıklama gecikmedi.

2024 YKS sonrası sosyal medyada ortaya atılan iddialar gündemi sarsmış durumda!

Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarının ardından bazı soruların sızdırıldığına dair paylaşımlar büyük tartışmalara yol açtı.

Uzun süren bekleyişin ardından ÖSYM’den resmi bir açıklama geldi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy da YKS sürecinde yapılan dezenformasyon niyeti ile sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili hukuki sürecin başlatıldığını bildirdi.

SORULARIN ÇALINDIĞI İDDİASINA YÖNELİK AÇIKLAMA GELDİ

“3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu 2024 YKS başarıyla tamamlanmıştır. Bu büyük organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sınav sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatılmıştır.”

YKS iptal mi olacak?

İçişleri Bakanlığı’nın YKS sorularının çalınması konusu ile ilgili açıklamaları ise dikkatleri topladı.

Yks Soruları çalındı mı? ÖSYM SORULARI ÇALINDI MI?

2024 YKS SORULARI SIZDIRILDI MI?

Sadece tek bir soru ile bilerce adayın önüne geçilebilen sınavda soruların çalınmasına dair söylentiler skandal niteliğinde.

Sosyal medya platformlarında özellikle Telegram’da, sınav sorularının sızdırıldığına dair görüntüler paylaşıldı.

Yks Soruları çalındı mı?

İddiaya göre AYT sınavına 10 saat kala, Türkçe ve matematik ağırlıklı 24 soru, yurt dışı kaynaklı olduğu düşünülen bir hesap tarafından paylaşıldı.

Sızdırılan soruların paylaşımlarını binlerce adayın gördüğü ve soruların sınavda çıktığı iddia edildi.

Yks Soruları çalındı mı? ÖSYM SORULARI ÇALINDI MI?

ÖSYM SORULARI ÇALINDI MI?

Bu sabah saat 10:15’te 2024 AYT sınavına 10 saat kala, yine aynı Telegram hesabında “AYT 2024 Sızdırılan Sorular” başlığıyla 24 soru paylaşıldı.

Bazı X kullanıcıları paylaşılan soruların gerçek olmadığını söyledi.

Soruları yayınlayan hesap soruları görmek isteyen adaylardan 3 bin TL talep etti ve sınavda başarılı olmak isteyen adaylara çağrıda bulundu.

“Gençler tüm AYT sorularının soru ve cevaplarıyla birlikte sadece fiyatı 3 bin TL. Eğer sınavda başarı göstermek istiyorsan aşağıdaki linkten ulaş”

Yks Soruları çalındı mı? ÖSYM SORULARI ÇALINDI MI?

TYT SORULARI ÇALINDI İDDİALARI GÜNDEMDE

8 Haziran’da gerçekleşen TYT sınavının ardından da tekrar bazı soruların sızdırıldığı iddiaları gündeme geldi.

İddiaya göre sınavın hemen bitiminde Telegram’da paylaşılan bazı sorular sınavda çıkan sorularla birebir aynıydı.

Fakat yapılan paylaşımlar sınav sonrası ortaya atıldığı için görevliler tarafından sızdırıldığı düşünülerek pek de ciddiye alınmadı.

YKS iptal mi olacak?

YKS SORULARININ ÇALINMASINA DAİR RESMİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Başdanışmanı Prof. Dr. Ergun Yolcu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, iddiaların doğruluğunu araştırdıklarını belirtti.

“Telegram grubunda yayınlanan ve 2024 yılı AYT soruları olduğu iddia edilen görsellerde yer alan sorularla ilgili yapılan çalışmalarda, bu soruların ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesindeki soru havuzunda yer aldığı tespit edilmiştir. Bu, ilk tespit olup, sınav sonrası daha detaylı bir karşılaştırma yapılacaktır. Konuyu yakından takip ediyoruz”

Bu ciddi iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlar tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruların gerçekten sızdırılıp sızdırılmadığı, hangi kanallar aracılığıyla yayıldığı ve bu duruma kimlerin karıştığına dair detaylı bir inceleme yapılacak.

TYT soruları çalındı mı?

YKS İPTAL Mİ OLACAK?

Sınav sorularının sızdırılması iddialarına ilişkin ÖSYM’den henüz resmi bir açıklama gelmemişti.

YKS iptal olacak mı sorusu şu an gündemdeyken, tüm öğrenciler soruların çalınmasına dair verilecek nihai kararı bekliyordu.

Özellikle de her sene gündeme bir şekilde gelen soruların çalınması söylentilerinin ardından detaylı bir araştırma yapılması gerektiğini vurgulayan yetkililerden de net bir açıklama beklenmekteydi.

Beklenen açıklama ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy tarafından geldi.

YKS sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatıldığını bildirdi.

GündemEğitimTrend

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir