Sığınmacıların su ve nikah ücretlerine zam kararı vermişti! Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı kimdir? - Haber Jet

Sığınmacıların su ve nikah ücretlerine zam kararı vermişti! Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı kimdir?

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, kentte yaşayan sığınmacıların su tarifesi ve nikah işlemi ücretlerine zam yapacaklarını açıkladı. Bir ilde daha sığınmacılara yönelik alınan bu karar sonrası gözler Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’ya çevrildi. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı kimdir, hangi partiden merak konusu oldu.

Geçtiğimiz haftalarda Afyon Belediyesi’nin, 400 TL olan nikah ücretini sığınmacılar için 10 bin TL yapması gündemde geniş yer tutmuştu. Bir ilimizde daha sığınmacılara yönelik hem nikah ücretlerine hem de su tarifelerine zam yapılacağı açıklandı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldiği basın toplantısında Nevşehir’deki sığınmacılara yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sığınmacıların Su Ve Nikah ücretlerine Zam Kararı Vermişti! Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı Kimdir?

Belediye Başkanı Arı, Nevşehir’de sığınmacıların su tarifesi ve resmi nikah işlemlerine zam yapacaklarını duyurdu. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı sığınmacıların su ücretlerine yüzde 250-300 zam yapacaklarını nikah ücretlerini de 750 liradan 15 bin liraya çıkacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı tarafından duyurulan bu karar sonrası Nevşehir’de sığınmacılardan alınan evlilik ücreti 20 kat artırılmış olacak. Açıklamaları ile gündemin konuşulan isimlerinden olan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın hangi partiden olduğu, kariyeri ve hayatı araştırılmaya başlandı.

Sığınmacıların Su Ve Nikah ücretlerine Zam Kararı Vermişti! Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı Kimdir?

RASİM ARI HANGİ PARTİDEN BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Rasim Arı 2023 yılında İYİ Parti’ye katıldı. 31 Mart tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde İYİ Parti’den Nevşehir Belediye Başkanı seçilmiş, 3 Nisan’da mazbatasını alarak göreve başlamıştır.

Sığınmacıların Su Ve Nikah ücretlerine Zam Kararı Vermişti! Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı Kimdir?

RASİM ARI KİMDİR?

20 Ağustos 1975 Nevşehir doğumlu olan Rasim Arı, 1989 yılında Nevşehir İmam Hatip Ortaokulunun ardından, 1993 ila 1996 yılları arasında Pendik İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. evli ve iki çocuk babasıdır.

2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde yüksek lisans yaptı.

2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın danışmanlığı görevi ile  bürokrasi hayatına başladı. 2007 yılında AK Parti’den Nevşehir milletvekilliği için aday adayı oldu, ancak aday gösterilmedi.

2018 yılında Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday olmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndaki görevlerinden ayrıldı. 24 Kasım 2018 tarihinde AK Parti Nevşehir belediye başkanı adayı ilan edildi ve 31 Mart 2019 seçimlerinde yüzde 51,5 oy oranıyla başkan seçildi.

2019-2021 yılları arasında Nevşehir Belediyesi Başkanlığı yapan Rasim Arı 29 Ocak 2021 tarihinde sağlık sorunları gerekçesiyle görevinden istifa etti. Bir yıl sonra ise  AK Parti’den istifa etti.

29 Mart 2023 tarihinde  İyi Parti’ye katıldı ve İYİ Parti adayı olarak girdiği 31 Mart 2024 seçimlerinde Nevşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

Yerel seçimlerde yüzde 52 oy oranı ile yeniden Nevşehir Belediye Başkanı olan Rasim Arı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Sosyal medya platformu Instagram’da “rasimari_50”kullanıcı adı ile yer almaktadır.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir