Kalben'in tutuklanmasına neden olan Skunk uyuşturucu, öldürücü kimyasallar içerdiği için şizofreniye neden olmakta - Haber Jet

Kalben’in tutuklanmasına neden olan Skunk uyuşturucu, öldürücü kimyasallar içerdiği için şizofreniye neden olmakta

Ünlü şarkıcı Kalben, İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı. Evinden üç parça halinde toplam 15 gram Skunk uyuşturucu ele geçirildi. Ardından arama motorlarında Skunk uyuşturucu nedir, zararları ve etkileri neler araştırılıyor.

“Sadece”, “Saçlar” şarkılarıyla ünlenen şarkıcı Kalben’in evine  düzenlene uyuşturucu operasyonunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Evinde Skunk uyuşturucu madde bulunmasının ardından Skunk uyuşturucu nedir, etken maddesi ne gündeme geldi.

Skunk, uyuşturucu türleri arasında yer alır. Esrarın hammaddesi hint kenevirinin laboratuvar ortamında diğer uyuşturucu maddelerle birleştirilmesiyle oluşturulan hibrid bir tohumdan elde edilir.

Esrara kıyasla daha zararlı bir madde olmakla beraber beyin ölümün daha hızlı götüren bir maddedir.

Beyin kimyasının hızlı bir şekilde bozulmasına, psikiyatrik ve psikolojik rahatsızlıklara yol açar.

Kalben'in tutuklanmasına neden olan Skunk uyuşturucu, öldürücü kimyasallar içerdiği için şizofreniye neden olmakta 2

Jamaika ve Bonzai gibi hızla yayılan bir tür olan Skunk, doğal olduğu izlenimi verse de laboratuvar ortamında oluşturulan bir kimyasaldır.

Skunk kullanan birinde yoğun olarak kusma, kaygı ve panik atak gibi etkiler görünür. Bunların dışında ilk etkilerden biri halüsinasyondur.

İştah artışı, algısal kayıp, pelteleşme gibi etkiler görülür.

Beyin kimyasını bozan her madde gibi, psikiyatrik bozukluklardan fiziksel olarak organ kayıplarına kadar götürebilir.

Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nde (AMATEM) görevli uzmanlar, Skunk’ın organik olmadığını, öldürücü kimyasallar içerdiği için şizofreniye varacak hastalıklara yol açan uyuşturucu maddeler arasında yer aldığını söylüyor.

Gündem

Kalben’in tutuklanmasına neden olan Skunk uyuşturucu, öldürücü kimyasallar içerdiği için şizofreniye neden olmakta” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Mustafa Mustafa

    bu aralar yine çok yayıldı. dikkatli olmak gerek.

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir