Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı Slovenya ekibi Maribor'u satın alacağını ilk kez açıkladı - Haber Jet

Hull City’nin sahibi Acun Ilıcalı Slovenya ekibi Maribor’u satın alacağını ilk kez açıkladı

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın son yatırımı belli oldu. Sloven basınına yansıyan açıklamalarına göre, Ilıcalı'nın gözü bu kez Slovenya'nın başarılı kulüplerinden Maribor'da. Acun Ilıcalı, Slovenya’nın köklü takımlarından Maribor’u alıyor. Ilıcalı, Maribor'un en doğru proje olduğunu belirtti.

Medya patronu ve Hull City’nin sahibi Acun Ilıcalı, futbol arenasında yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

İngiltere Championship takımlarından Hull City’nin sahibi olan Acun Ilıcalı, Slovenya ekibi Maribor’u satın alacağını açıkladı.

Ilıcalı, Hull City’e benzer başarı öyküsü yazabilecek bir ekip aradıklarını ve bunun için de uzun süredir çalıştıklarını belirtti.

ILICALI SHELBOURNE’DEN NEDEN VAZGEÇTİ?

Acun Ilıcalı, Haziran ayında İrlanda Premier Lig ekiplerinden Shelbourne FC’yi satın almıştı. ”Shelbourne FC’yi, İrlanda futbolunda büyük potansiyel görüyoruz.’ diyen Acun Ilıcalı, Ddaha sonra yatırımlarını sonlandırma kararı almıştı.

Ilıcalı’nın Avrupa futbolundaki yatırım girişimleri 2023 yılında İrlanda ekiplerinden Shelbourne’e yaptığı yatırımla gündeme gelmişti. Ancak Ilıcalı, bu yatırımdan daha sonra vazgeçmişti.

Acun Ilıcalı’nın tam 2 milyon pound ödediği iddia edilmişti.

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı Slovenya ekibi Maribor'u satın alacağını ilk kez açıkladı 2

Ilıcalı’nın hisselerini satın almasının ardından Shelbourne, ligde çıktığı 19 karşılaşmada 9 galibiyet, 8 beraberlik ve 2 yenilgi almış, ligi lider Shamrock Rovers’ın 12 puan gerisinde 4. sırada tamamlamıştı.

ACUN ILICALI YENİ TAKIMINI DUYURDU

Ilıcalı, uzun arastırmalar sonucunda Slovenya Ligi’nin köklü takımlarindan Maribor’u en doğru proje olarak nitelendirdi.

Daha önce İrlanda’dan kulüp almayı planlayan ancak daha bu sonra bundan vazgeçen Ilıcalı, rotayı Slovenya’ya kırdı.

Geçen hafta Maribor’da olduğunu aktaran Ilıcalı, şehri ve stadı çok beğendiğini, kulübü yöneten insanları da çok sevdiğini söyledi.

FENERBAHÇE İLE EŞLEŞMİŞ VE 6 GOL ATMIŞTI

NK Maribor, Slovenya Ligi’nde (PrvaLiga) 33 hafta sonunda elde ettiği 60 puanla 3. sırada yer alıyor.

Maribor geçen sene Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda Fenerbahçe’nin rakibi olmuştu. Sarı-lacivertliler, Maribor’u 3-0 ve 3-1’lik skorlarla geçmişti.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir