Çevrefest 6 Haziran’da Başkent Millet Bahçesi’nde başladı, 9 Haziran'a kadar devam edecek - Haber Jet

Çevrefest 6 Haziran’da Başkent Millet Bahçesi’nde başladı, 9 Haziran’a kadar devam edecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, çevre ve iklim duyarlılığını artırmak için 6-9 Haziran tarihleri arasında Ankara Başkent Millet Bahçesi’nde Çevrefest etkinliği düzenliyor. Çevre Haftası etkinliği Çevrefest 81 ilde, 85 milyon vatandaş ile buluşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık hareketi de Çevrefest'teki yerini alacak.

“Hepimizin bir dünyası var.” sloganıyla düzenlenen Çevrefest, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki’nin 6 Haziran Perşembe günü yapacağı konuşmayla başlayacak.

Çevre Haftası ‘ÇEVREFEST’ kutlama etkinlikleriyle  5-9 Haziran’da tüm yurtta düzenlenecek.

Ankara Başkent Millet Bahçesi´nde düzenlenecek olan Çevrefest’de sıfır atık etkinlikleri ile temiz üretim teknolojilerinin tanıtılacak.

Her yaştan katılımcının ilgisini çekecek söyleşiler, atölye çalışmaları ve kitap fuarının düzenleneceği Çevrefest 9 Haziran tarihine kadar sürecek.

Hepimizin Bir Dünyası Var: Çevrefest 6 Haziran’da Başkent Millet Bahçesi’nde

ÇEVREFEST 6-9 HAZİRAN’DA

6 Haziran Perşembe günü Başkent Millet Bahçesi’nde başlayacak Çevrefest, 4 gün sürecek ve 9 Haziran Pazar günü sona erecek.

Temiz üretim teknolojilerin sıfır atık ile tanıtılacağı festivalde çevre ve iklim duyarlılığını artırmak ve farkındalık oluşturmak için iklim tüneli, çevre-sıfır atık, çocuk etkinlikleri, söyleşiler, atölyeler ve kitap fuarları yer alacak.

ÇEVREFEST NEREDE?

Ankara Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Çevrefest, perşembe günü Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Özhaseki’nin açılış konuşmasıyla başlayacak.

ÇEVREFEST NE ZAMAN BİTECEK?

4 gün sürecek olan Çevrefest, 9 Haziran Pazar günü sona erecek. Festival, katılımcılara çevre hakkında bilgi edinme fırsatı sunarken eğlenceli vakit geçirmelerine olanak sağlayacak.

ÇEVREFEST PROGRAMINDA NELER VAR?

‘Hepimizin bir dünyası var’ temalı festivalde, farkındalık oluşturmak için iklim tüneli, çevre-sıfır atık ile çocuk etkinliklerinin ile her yaştan katılımcının ilgisini çekecek söyleşiler, atölye çalışmaları, kitap fuarı da yer alacak.

Ankara çevre festivali ne zaman 2024?

Etkinliklere, farklı uzmanlık alanlarından birçok ünlü isim katılarak insan ve çevre ilişkisine dair söyleşiler gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık hareketi de Çevrefest’teki yerini alacak.

Ayrıca 6 Şubat depremlerinin ardından, deprem bölgesindeki köylerde kurulan çevre dostu, sıfır atık uyumlu bir çelik köy evi, Çevrefest’te 4 gün boyunca Başkent Millet Bahçesi’nde vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Çevrefest 2024 ne zaman?

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVREFEST’TE YERİNİ ALIYOR

İHA’dan alınan bilgilere göre Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Ankara Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenecek olan Çevrefest’te yerini alacak.

Başkan Büyükkılıç yaptığı açıklamada Çevrefest etkinliğinde yer alacağını belirtti.

“Ankara’daki ÇEVREFES’te şehrimizi, zenginliklerini ve Kayseri Büyükşehir Belediye’miz, çevreci yatırımlarını ve iyi uygulamalarını tüm katılımcılara örnek olması bakımından tanıtma imkânı bulacaktır”

ÇEVREFEST 81 İLDE AKTİF OLACAK

Çevre Haftası etkinliği Çevrefest 81 ilde, 85 milyon vatandaş ile buluşacak.

Türkiye’nin dört bir yanında çocuklar ve ailelerin katılımıyla sıfır atık atölyeleri kurulacak. Bu atölyelerde vatandaşlar sıfır atık konusunda bilgilendirilecek.

Atık getirme merkezleri, toplama-ayırma tesisleri ve geri dönüşüm tesislerine turlar düzenlenecek.

ÇEVREFEST ETKİNLİK TAKVİMİ

Ankara Çevrefeste nasıl gidilir?Çevrefest ne zaman, nerede? Etkinlikleri neler, nasıl gidilir?

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir