Cumhurbaşkanı Erdoğan başıboş köpek sorununun çözümü için talimat verdi - Haber Jet

Cumhurbaşkanı Erdoğan başıboş köpek sorununun çözümü için talimat verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MYK toplantısının gündeminde olan başıboş sokak köpekleri sorunu için "Bu işi bir an önce neticelendirin" talimatını verdi. Erdoğan, sokak köpeklerine ilişkin çalışma metninin bir an önce bitirilip kendisine sunmalarını istedi.

Daha önce Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe hazırlanan AK Parti’nin sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin öneriyi Meclis’e sunacağı konuşuluyordu. Sokak köpeklerinin uyutulması her kesimde geniş yankı uyandırırken Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün gerçekleşen MYK toplantısında başıboş köpek sorununa dair çalışmayı bir an önce neticelendirmeleri gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ UYUTULACAK MI, NE ZAMAN?

Türkiye Gazetesi’nden Emrah Özcan’ın özel haberine göre AK Parti’de önceki gün gerçekleşen MYK toplantısında başıboş sokak köpekleri konusu gündemdeydi.

Başıboş sokak köpekleri uyutulacak mı, ne zaman?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanlarıyla ilgili güncel verileri paylaşırken AK Partli Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler ise yapılan çalışmada geldikleri son noktaya değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tartışmalara neden olan ‘uyutma’ konusunda temkinli yaklaştığı görüldü. Ancak bunun üzerine Güler, 5199 sayılı kanunda bu konunun olduğunu ve sadece kamu güvenliği açısından kapsamın genişletileceği açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler

Köpeklerin uyutulması ne demek?

Haber’e göre Erdoğan’ın “Bu işi bir an önce neticelendirin. Çalışma metnini de bir an önce bitirip, bana sunun” dediği öğrenildi.

Toplantıda yerel yönetimlerin başıboş sokak köpekleri konusundaki rolü ve barınakların niteliği ve kalitesinin arttırılmasına ilişkin konuda gündeme geldi.

Barınaklardaki şartları iyileştirilmesinin önemli olduğu konuşulurken teklifin Meclis kapanmadan Meclis Başkanlığına sunulacağı ifade edildi.

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan başıboş köpek sorununun çözümü için talimat verdi” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Derin Derin

    Sokak hayvanları uyutulmamalı yurtdışı kısırlaştırma işini yıllar öncesinden yaptığından yurtdışında böyle bir sorun yok

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir