Faizsiz evlilik kredisinde resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında olan çiftlerin kredi ödemeleri 21 Mayıs’ta başlıyor - Haber Jet

Faizsiz evlilik kredisinde resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında olan çiftlerin kredi ödemeleri 21 Mayıs’ta başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek çiftleri yakından ilgilendiren faizsiz evlilik kredisi ile ilgili müjdeli haberi duyurdu. 150 bin lira tutarındaki faizsiz kredi desteğinin ödemeleri Mayıs ayında gerçekleştirilecek. Yeni evlenecek çiftler evlilik kredisi ne zaman başlayacak, ilk ödeme ne zaman verilecek sorularına yanıt aradı.

Dünya evine girecek çiftler evlilik hazırlığı sırasında ortaya çıkan masraflar çiftlerin bütçesini zorlayabiliyor.  Yeni evlenecek çiftler tam bu noktada devlet destekli evlilik ve faizsiz kredilerden yararlanabiliyor.

Ülkemizde gençlerin aile kurmalarını desteklemek ve her türlü sosyal riske karşı korumak için Aile ve Gençlik Fonunu kurulmuş. Bu fon kapsamında genç çiftlere faizsiz kredi desteği verilmesi yeni evlenen çiftleri masraflar konusunda bir nebze rahatlatmıştı.

Yeni evlenecek çiftleri kara kara düşündüren evlilik masrafları, çeyiz giderleri gibi harcamalara destek olarak avantaj sağlayan evlilik kredisinden yeni detaylar gelmeye devam ediyor.

Aile olma yolunda ilk adımı atacak çiftler için düğün ve evlilik masraflarını ödemede büyük bir kolaylık sunan evlilik kredisine başvurular 15 Şubat 2024 tarihi itibariyle başlamıştı. Evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Faizsiz Evlilik Kredisinde Resmi Nikahı 15 30 Nisan Tarihleri Arasında Olan çiftlerin Kredi ödemeleri 21 Mayıs’ta Başlıyor

Söz konusu projenin pilot uygulaması deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da gerçekleştirilirken Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre en çok başvuru da Hatay’dan geldi.

2 yıl geri ödemesiz olmak üzere 48 ay vadeli 150 bin TL tutarındaki evlilik kredisi için müjdeli haberi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, katıldığı televizyon programında duyurdu.

EVLİLİK KREDİSİ ÖDEME TARİHLERİ

Faizsiz evlilik kredisinde ilk ödemeye dair tarih duyuruldu. Buna göre evlenen çiftler arasında eğitim programlarına katılıp, resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşenlerin kredi ödemelerine 21 Mayıs itibarıyla başlayacak.

Bakan Göktaş, TRT Haber’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken evlenecek çiftlerin yakından takip ettiği faizsiz evlilik kredisi için tarih vererek sevindiren gelişmeyi aktardı.

Deprem bölgesinde pilot uygulaması başlayan Aile ve Gençlik Fonu müracaatları ile projenin uygulanmasındaki son duruma ilişkin bilgiler veren Bakan Mahinur Özdemir Göktaş; “Bugüne kadar şartları sağlayan 2 bin 13 gencimize evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizi verdik. İnceleme süreci diğer başvurular için de devam ediyor. Fondan yararlanacak gençlerimize de aslında bir müjdeyi de vermek istiyorum, Eğitim programlarına katılıp, resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerin kredi ödemelerine 21 Mayıs itibarıyla başlıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Faizsiz Evlilik Kredisinde Resmi Nikahı 15 30 Nisan Tarihleri Arasında Olan çiftlerin Kredi ödemeleri 21 Mayıs’ta Başlıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

Bugün itibarıyla evlilik kredisi kapsamında Aile ve Gençlik Fonuna  8 bin 563 çift başvurdu.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evlilik kredisi başvuruları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Evlilik kredisi başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak maddesi yer alıyor. Ayrıca başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak  gerekiyor.

Bu krediye başvurmak için çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmaması  gerekiyor.

Bu şartlar arasında Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek gibi maddeler de yer alıyor.,

EkonomiSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir